Új szennyvízadatok érkeztek: így áll most a koronavírus-helyzet Magyarországon

MTI2024. június 6. 15:05

Továbbra is alacsony a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.     

Azt írták, hogy az év 22. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja továbbra is alacsony értéken stagnál a szennyvízmintákban. A mintavételi helyek jelentős részében a koncentrációértékek nem érik el a kimutatási határt - írták.

Hozzátették, hogy a vizsgált városok többségénél a tendencia stagnáló, emelkedés egyedül Miskolcon mérhető. Közölték azt is, hogy az előző hetekhez képest csökkenés tapasztalható Budapest mindhárom tisztító telepének (Észak-pesti, Dél-pesti és a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep) ellátási területén, valamint Debrecenben és Zalaegerszegen. Tudatták azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Miskolcon, Nyíregyházán és Pécsen a "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik.

Emberre is fertőz a madárinfluenza? 

Egyre többet hallani a H5N1 madárinfluenzáról, kezdetben csak állatok, baromfik megfertőződéséről érkeztek hírek, azonban éppen a mai napon érkezett a hír, hogy Mexikóban egy embernél is kimutatták a betegséget. Az amúgy sem jó egészségügyi állapotban lévő férfi belehalt a betegségebe. A WHO aggodalmát fejezte ki az eset kapcsán. 

 

Címkék:
egészség, koronavírus, influencer, örökítőanyag,