Csak óvatosan a boltokban: hemzsegnek a növényvédő szerek ezekben az élelmiszerekben?

HelloVidék2024. június 5. 08:15

Korábban számos hír reppent fel azzal kapcsolatban, hogy a zöldség- és gyümölcsárukban növényvédőszerek maradványait mutatták ki. Az ehhez hasonló hírek ellenére a szakemberek úgy gondolják, nincs ok aggodalomra – írja a HelloVidék.

A szakemberek szerint nincs mitől félnünk, legalábbis ami a gyümölcs- és zöldségfélék fogyasztását illeti. Bár korábban többször felbukkantak olyan hírek, hogy különböző termékekben növényvédőszerek maradványait mutatták ki, az ezzel foglalkozók mégis inkább azt emelik ki, hogy az egészséges életmódnak elengedhetetlen része ezek fogyasztása. A témakör pontosabb feltérképezéséhez a HelloVidék a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal segítségét kérte.

Az nem titok, hogy a magyarok nem fogyasztanak elegendő zöldséget és gyümölcsöt, amint arról már a Pénzcentrum is többször beszámolt. Márpedig ezek fogyasztása segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

 

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címkék:
nébih, zöldség, gyümölcs, növényvédő, szennyezett, hellovidék,