Folytatódhat a szalmonella-botrány: újra veszélyt jelenthet a Kinder-tojás, Schoko-bon?

MTI2023. július 13. 19:18

Ismét leállították a gyártást a Ferrero belgiumi üzemében szalmonella-fertőzés gyanúja miatt - írta a La Libre Belgique című francia nyelvű belga lap csütörtökön. A napilap internetes oldalán közölte, hogy a szalmonellafertőzést az egyik gyártóegységnél azonosították. 

Ferrero olasz édességgyártó csoportnak a belgiumi Arlonban található üzemét eddig nem hagyta el olyan termék, amely fertőzött lenne - olvasható a cikkben. Tavaly hasonló fertőzés miatt állították le a termelést a gyárban. Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux-államokért felelős szóvivője közölte, a termelés a teljes üzemben leállt. A következő két hétben a gyár területét fertőtlenítik. A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis "egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív" - tudatta.

A napilap azt írta, a Ferrero honlapja szerint július 6. óta állítják le ideiglenesen "a gyártósorok egy-egy részét", miután az ellenőrzések szalmonellafertőzést mutattak ki. A Ferrero Arlonban található csokoládéüzeme tavaly április elején állt le, egy már decemberben azonosított szalmonellafertőzés miatt. Az ott készült valamennyi csokoládéterméket (Kinder meglepetés, Schoko-bon, minitojás) visszahívták. A gyár 2022. június elején indulhatott újra három hónapos tesztidőszakra, rendkívül szigorú higiéniai felügyelet mellett.

Címkék:
vásárlás, egészség, BOTRÁNY, élelmiszer, fertőzés, gyár, csokoládé, betegség, termék, gyártás, szalmonella, baci, csokoládégyár,