HelloVidék • 2021. január 7. 08:15
Összességében úgy tűnik, hogy a vidéki csúcsgasztronómia zászlóshajóinak - legalábbis nagyobb részüknek mindenképp - sikerült talpon maradnia. Ezt láthatóan kőkemény munkával és áldozatokkal érték el - a HelloVidék megnézte, hogyan.
A vendéglátóhelyek bezárása rengeteg embert érint közvetve vagy közvetlenül: mint ismert, a járvány miatt már hónapok óta csak házhozszállítást és elviteles árusítást engedélyeznek számukra. Novemberben Orbán Viktor olyan szigorú járványügyi korlátozásokat jelentett be a Facebookon, amilyenekre még a tavaszi időszakban sem volt példa. Ezek közül az egyik legfontosabb az este 8 és hajnal 5 között érvényes kijárási tilalom volt, de az általános rendezvénytilalom, a digitális oktatásra való átállás és a szabadidős létesítmények, szállodák, éttermek bezárása is komoly problémákat okozott sokaknak, főként a turizmus-vendéglátás szektorokban dolgozóknak.