HelloVidék • 2020. május 7. 08:14
A mangalica amellett, hogy Magyarországon őshonos, világhírű sertésfajtának számít. Kiváló minőségű húsa miatt közkedvelt alapanyag a magyar konyhákban, de szép lassan befészkelte magát a street food ételek világába is. Hazánkban a mangalicatenyésztés szinte összeforrt Fekete Zsóka nevével. Nem csoda, hiszen a hajdúböszörményi fiatal tenyésztő évről-évre egyre nagyobb sikereket ér el a mangalica tenyésztés terén, de az általuk készített termékek is elérték a prémium kategóriát. A HelloVidék arról kérdezte Zsókát, hogyan zajlik egy nap a farmon, mit érzékeltek a koronavírus-járványból és milyen terveik vannak a jövőre nézve.
- mondta el a lapnak Fekete Zsóka, Magyarország egyik legsiekresebb mangalicatenyésztője, aki hozzátette a járvány váratlan, új dolgokat eredményezett az életükben.
- teszi hozzá a tenyésztő, aki a kialakult helyzetben is igyekszik a legjobban helytállni. Mint mondja, a farm létrehozása óta számos elismerést sikerült elnyerniük. Ez pozitív visszacsatolás számukra. Ha ennél többet is meg szeretnél tudni a magyar mangalicatenyésztéről, akkor olvasd el a HelloVidék teljes cikkét!