Bevásárolta magát ez a nagyvállalat a Magyar Postába: meghatározó szereplővé válhatnak ezzel a piacon

Pénzcentrum2024. július 8. 21:29

Többségi tulajdont szerez leányvállalatán, a Gránit Biztosítón keresztül a Posta Biztosítókban a Waberer’s Csoport - közölte magyar tőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat. A tranzakció keretében a Gránit Biztosító közel 67 százalékos részesedést szerez a Magyar Posta Életbiztosítóban és a Magyar Posta Biztosítóban.

A terjeszkedéssel a több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő Gránit Biztosító az eddiginél sokkal szélesebb kört érhet el az élet- és nem életbiztosítási szegmensben egyaránt, és a hazai biztosítási piac meghatározó szereplőjévé válik. A tranzakció lezárása - a hatósági engedélyek megszerzése után - 2024 őszén várható. Hosszabb távon a tranzakció célja, hogy a Waberer’s Csoport meghatározó részesedést szerezzen a teljes magyarországi biztosítási piacon - közölték.

A magyarországi biztosítási piac meghatározó szereplőjévé válik a Waberer’s Csoporthoz tartozó Gránit Biztosító azzal, hogy többségi tulajdont szerez a Magyar Posta Életbiztosítóban és a Magyar Posta Biztosítóban. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat 100 százalékos tulajdonában lévő Gránit Biztosító Zrt. ugyanis július 8-án adásvételi szerződést írt alá a Magyar Posta Biztosító Zrt. és a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. kétharmados - 66,925 százalékos - részesedésének megvásárlásáról. Az ügylet lezárása az adásvételi szerződésben meghatározott feltételek teljesülése, a hatósági engedélyek és eljárások után,  2024 őszén várható. Az akvizíció szorosan kapcsolódik a Waberer’s Csoport 2027-ig szóló stratégiájához, melynek egyik fontos célja, hogy a cégcsoport tovább terjeszkedjen a magyarországi biztosítási piacon.

„A Waberer’s Csoport még tizenhat évvel ezelőtt lépett be a biztosítási piacra a saját logisztikai flottájának hatékony biztosítása céljából. Ezt követően kezdett piaci ügyfelek részére haszongépjármű, majd személyautó biztosítási termékeket értékesíteni, és ért el pár év alatt Top5-ös helyezést a KGFB szegmensen belül. A mostani akvizícióval a társaság célja, hogy a jelenleg sikeres, de fókuszált biztosítási tevékenységét tovább diverzifikálja, és komolyabb szereplővé léphessen elő a teljes magyarországi biztosítási piacon” - mondta a Posta Biztosítók felvásárlásáról Barna Zsolt, a Waberer’s International elnök-vezérigazgatója.  

A Magyar Posta Biztosító Zrt. és Magyar Posta Életbiztosító Zrt. a magyar biztosítási piac meghatározó szereplője komplex élet- és nem-életbiztosítási termékportfolióval. A mostani tranzakcióval a Waberer’s a magyar életbiztosítási piac egyik legnagyobb szereplőjében szerez részesedést, és jelenik meg az életbiztosítási szegmensben. Továbbá a nem életbiztosítási piacon mostaninál szélesebb ügyfélkört érhet el. A Posta Biztosítók hálózatán keresztül ráadásul sokkal több - fizikai - helyen, fiókban tud megjelenni a társaság, így olyan településeken, térségekben is elérhetőek lesznek a Gránit Biztosító szolgáltatásai, ahol eddig kevésbé volt jelen a vállalat - közölték.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

„A Gránit Biztosító integrációja a Posta Biztosítókkal lehetőséget teremt számunkra, hogy tovább fejlesszük szolgáltatásainkat. Ezzel az akvizícióval célunk nem csak a piaci részesedés növelése, hanem az ügyfélélmény további javítása is. A Posta Biztosítók széleskörű fiókhálózatának és tapasztalatának köszönhetően még hatékonyabban tudunk megfelelni az egyedi ügyféligényeknek. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen kiterjedt hálózattal és nagy múltú szakember gárdával bővül a Waberer’s Cégcsoport” - mondta Erdélyi Barna a Gránit Biztosító igazgatóságának elnöke.

Címkék:
biztosítás, piac, posta, biztosító, magyar posta, biztosítók, biztosítások, biztosításközvetítő,