Országszerte brutális viharkárokat jelentettek: elképesztő, amivel a tűzoltók találkoztak

MTI2024. június 27. 10:13

200 helyszínen, főként Pest, Komárom-Esztergom és Somogy vármegyében volt szükség tűzoltói segítségre az átvonuló vihar miatt. A zivatarlánc útját kidőlt fák, beázott pincék, megrongált tetők és villámcsapás okozta károk jelezték.

Mintegy 200 helyszínen, főként Pest, Komárom-Esztergom és Somogy vármegyében volt szükség tűzoltói segítségre az átvonuló vihar miatt – közölte csütörtök reggel a katasztrófavédelem.

A vihar szerda délutántól Magyarországon átvonulva elsősorban a Dunakanyarban, Komárom környékén, valamint a Balaton Fonyód térségében okozott károkat, de Veszprém vármegyében is több helyszínen szükség volt tűzoltókra. A zivatarlánc útját kidőlt fák, beázott pincék, megrongált tetők és villámcsapás okozta károk jelezték.

Leányfalun villám csapott egy családi ház tetőszerkezetébe, kisebb tüzet okozva, Szigetmonostoron a posta pincéjét öntötte el a felgyülemlett csapadékvíz. Vácnál és Babócsánál fák dőltek a vasúti sínekre. Az M7-es autópálya 176-os kilométerénél a szél egy fát döntött a leállósávra, Komáromban pedig a vihar egy házat tett lakhatatlanná, így az ott élő öt embert közösségi szálláson helyezték el.

Címkék:
biztosítás, tűzoltók, vihar, időjárás, viharkár, tűzoltó, viharos szél, viharkárok,