Így kezdett volna tömegmészárlásba a miskolci fiatal: tényleg alig kaphat büntetést?

Pénzcentrum2024. június 20. 09:32

Egy 18 éves miskolci fiút iskolai mészárlás előkészületével vádolnak, miután a hatóságok egy figyelmeztető üzenet alapján elfogták. A tárgyaláson az ügyészség két és fél év javítóintézeti nevelést kért a fiúra, ám a bíroság ezt nem fogadta el, tudni akarják, hogy ennél nem veszélyesebb-e a fiatal a társadalomra - adta hírül az RTL Híradó.

Egy 18 éves fiatalembert iskolai mészárlás előkészületével vádolnak, miután a hatóságok elfogták őt egy üzenet alapján, melyben azt írta: „29 ember van egy tanteremben, minimum annyit megölök... akár ötvenet is megölhetek.” A fiút, aki már fiatal kora óta nézett videókat iskolai lövöldözésekről, egy külföldi titkosszolgálat figyelmeztetése nyomán fogta el a terrorelhárítás 2023 tavaszán Miskolcon.

Az ügyészség két és fél év javítóintézeti nevelést kért a fiúra, amit ő el is fogadott, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság azonban nem fogadta el az ítéletet: a vádlott ügyvédje szerint azért, mert tisztán szeretne látni abban, hogy veszélyes lehet-e az emberölés előkészületével vádolt fiú a társadalomra - számolt be a híradó.

Címkék:
biztosítás, rendőrség, bűnügy, bűnügyi hírek,