Verőcei tragédia: ez az óriási szállodahajó tarolhatta le a motorcsónakot, nem tudni, mit keresett a Duna azon szakaszán

Pénzcentrum2024. május 19. 13:20

Egy svájci szállodahajó lehetett részese a verőcei halálos hajóbalesetenek. Azt nem tudni, hová vezetett az útja, amikor letarolhatta a motorcsónakot. A balesetben ketten meghaltak, öten eltűntek, eddig mindössze egyetlen túlélőt találtak meg, akit súlyos sérülésekkel kórházba vittek.

Mint a Pénzcentrum is beszámolt róla, halálos hajóbaleset történt Verőcénél szombat éjjel, legalább ketten meghaltak, öt embert még keresnek, egy túlélőt a mentősök találtak meg, súlyos sérülésekkel kórházba vitték. A balesetet szenvedett motorcsónakot egy szállodahajó tarolhatta le.

Frissítés! Délután friss fotókat közöltek a hajóról, tart a helyszínelés:

A Blikk most arról ír, hogy a balesetben érintett vízi jármű információik szerint a Ms. Heidelberg nevű svájci szállodahajó volt. A 2004-ben épült, 2x1107 lóerős hajó 109,4 méter hosszú és 11,4 méter széles, befogadóképessége 110 fő, a legénysége pedig 35 főből áll. Arról nem tudni, merre vezetett az útja, de általában hosszabb túrákat tartanak vele Budapestről - azt sem tudni, hányan utaztak rajta és ők jelenleg hol tartózkodnak.

A hajót Komáromnál állították meg, a Kemma egyik olvasója le is fotózta. A rendőrség közlése szerint a vizsgálatok során megállapították, hogy a hajó oldala sérült. A folyamatban lévő nyomozásba informatikai és hajózási szakértőket is bevontak. A nyomozás célja annak megállapítása, hogy terhel-e bárkit büntetőjogi felelősség a baleset bekövetkeztéért

Címkék:
biztosítás, baleset, rendőrség, duna, svájc, hajó, katasztrófavédelem, haláleset, tragédia, hajóbaleset,