Így jutott partra a verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője: borzasztó nagy szerencséje volt

Pénzcentrum2024. május 19. 14:33

Szombaton este 11 óra környékén a Limes őrtoronynál tudott a partra kiúszni a verőcei hajótragédia eddig egyetlen ismert túlélője. A város polgármestere szerint a férfi a 12-es úton kért segítséget egy autóstól, aki értesítette a hatóságokat.

Mint beszámoltunk róla, szombaton éjjel halálos hajóbaleset történt Verőcénél, ketten biztosan meghaltak, öt embert még keresnek a hatóságok, egy férfi tudott partraúszni a tragédia után.

Grauszmann György, Verőce polgármestere most a Telexnek arról beszélt, a tragédiát túlélő férfi szombaton este 11 óra környékén a Limes őrtoronynál tudott a partra kiúszni, ott a Duna szakasz nagy részén kerítés van. A túlélő a 12-es úton egy éppen arra járó autóstól kért segítséget, aki értesítette a hatóságokat.

A helyszín abból a szempontból szerencsés volt, hogy az őrtoronnyal szemben egy múzeum található, ahol van megfelelő infrastruktúra (például mosdóhelyiségek), hogy segíteni tudjunk az áldozatoknak és a mentésben, keresésben résztvevőknek. Egyelőre a helyszínelés folyik nemcsak Verőcén, de Budapesten és Komáromban is

- mondta a polgármester. Elmondása szerint a hatóságok munkáját a helyiek is segítik, a verőcei Dunai Hajózásért Egyesület az eltűntek keresésében vesz részt, helyi vállalkozók, például a cukrászda kávéval és süteménnyel látja el a munkában résztvevőket.

A mentőszolgálat korábbi közlése szerint a túlélő férfi fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították. Emellett a helyszínen egy másik férfi halálát is megállapították.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A rendőrség tájékoztatása szerint Verőcétől délre a Duna-parton egy férfi, majd órákkal később a Megyeri hídnál egy női holttestet, továbbá egy sérült kis géphajót találtak. A rendőrök megállapították, hogy az érintett időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és megállapították, hogy az oldala sérült. A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Címlapkép: Juhász Gábor, MTI/MTVA

Címkék:
biztosítás, baleset, rendőrség, hajó, férfi, tragédia, hajóbaleset, hajókatasztrófa, országos mentőszolgálat,