Félnek a biztosítók az otthonszüléstől + Szavazás

Pénzcentrum2011. május 10. 09:32

Április elsejével életbe lépett az otthonszülést szabályzó kormányrendelet. Szabályozzák a bábák képzését, higiéniás feltételeket, biztosítás nélkül viszont nem történhet egyetlen otthonszülés sem. Ilyen termék viszont egyetlen hazai biztosítónál sem érhető el - hangzott el az RTL Klub híradójában.

"Nincsen olyan biztosító, aki tudomásom szerint még bármelyikünket biztosította volna, pedig a biztosítás nélkül nem lehet dolgozni" - mondta Görbitz Adria, a Születésház Egyesület bábája. A rendelet már érvényben van, biztosítás azonban csak később lesz.


survey service


Gőzerővel folyik az egyik biztosító társaságnál az egyik felelősségbiztosítási termék kidolgozása, és e hónap végén, május végén elérhető lesz ez a típusú módozat az érdeklődők számára" - mondta el a híradónak Gilyén Ágnes, a MABISZ munkatársa. Az otthonszüléshez minimum két egészségügyi dolgozó részvétele szükséges és még 24 órán belül gyermekgyógyász felülvizsgálata is szükséges. A költségeket a szülők fizetik, hiszen a hazai TB rendszer ezt a szabályozás után sem fizeti. "Amit ebben a helyzetben meg lehetett tenni, azt a kormány meg is tette" - mondta Nagy Anna kormányszóvivő.

 

Címkék: