Új traffipaxok élesedtek Budapesten: óvatosan, már itt is keményen büntetnek

Pénzcentrum2024. október 28. 18:03

Rengeteg új sebességmérő kamerát telepítettek a fővárosban, elképesztő mértékű gyorshajtás zajlik ugyanis, aminek a rendőrség gátat akar szabni.

Mindenki tudja, hogy a gyorshajtás az egyik vezető baleseti ok, illetve minél nagyobb a sebesség ütközéskor, annál súlyosabb a sérülés. Ennek ellenére nagyon sokan csak ott tartják be a sebességhatárt, ahol tudják, hogy traffipax működik - kezdte dr. Léránt Krisztián r. alezredes mai sajtótájékoztatóját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelt célja a közlekedési balesetek számának csökkentése, a másokra veszélyt jelentő közlekedők kiszűrése a forgalomból. Ezért a fix telepítésű kamerák mellett állványról, valamint rendőri jelleggel ellátott és civil külsejű  gépkocsiból (akár menet közben is) mérnek sebességet, illetve a kerületi önkormányzatokkal együttműködve Budapest számos pontján működnek úgynevezett traffiboxok is. Az Árpád hídon nyáron fokoztuk az ellenőrzések intenzitását.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) kezdeményezésére most új sebességmérő berendezéseket integráltak a VÉDA-rendszerbe. A rendőrség a helyszínek kiválasztásában működött közre, figyelembe véve a baleseti kockázatokat és az infrastruktúra adottságait.

A teljes körű tesztelést követően 2024. október 30-ától 26 modern, hitelesített sebességmérő kamera 47 forgalmi sáv járműforgalmát ellenőrzi éles üzemben. A berendezések radaros elven működnek, különböző forgalmi és fényviszonyok mellett 24 órás, folyamatos mérésre alkalmasak, az elhaladó járművekről minden napszakban jó minőségű felvételeket készítenek, felismerve azok honosságát és rendszámát is. 
 
A sebességmérőket a FÖRI telepítette és finanszírozta. A kamerák nem kerültek rendőrségi tulajdonba, így azok üzemeltetését és karbantartását nem a rendőrség végzi.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az új kamerák az alábbi helyszíneken mérnek:

  • Árpád híd, Népfürdő utcai lehajtó (mindkét irány)
  • a III. kerületi Szentendrei úton a Raktár utcánál, valamint a Monostori útnál (mindkét irány)
  • a Rákóczi híd budai, illetve pesti hídfőjénél
  • a Petőfi híd budai lehajtójánál
  • a Bécsi úton a Zay utcánál (mindkét irány)
  • a Bajcsy-Zsilinszky úton az Alkotmány utcánál
  • az Üllői úton a Vágóhíd utcánál, valamint a Határ útnál
  • a XI., Bocskai úton a Tass vezér utcánál
  • a 6-os főút fővárosi szakaszán a Növény utcánál, a Duna utcánál (Savoya Park)
  • a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton a KÖKI-terminálnál (mindkét irányban)
  • a XI., Budaörsi úton a Rupphegyi útnál
  • a XI., Balatoni úton a Péterhegyi lejtőnél
  • a XIII., Váci úton a Lőportár utcánál

Címkék:
autó, rendőrség, gyorshajtás, híd, vezető, sebességmérés, gyorshajtás fotó,