Rengeteg magyar csapott le az állami ingyenpénzre: milliókat kaszált, akinek megítélték a pályázatot

Pénzcentrum2024. október 18. 14:03

A beérkezett igénylések száma a négyezret közelíti, 3055 pályázatról pedig a kedvező döntések is megszülettek. Az eddig támogatott kérelmekben több mint 14 milliárd forintot kértek a cégek tisztán elektromos személygépkocsik, kisteherautók vagy kisbuszok beszerzéséhez - jelentette be hivatalos Facebook-oldalán az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteken.

A minisztérium azt közölte, hogy jól haladnak a szerződéskötések is: 2841 projektre mostanáig több mint 13 milliárd forintot kötöttek le. A pénteki adatfrissítés szerint ebből mintegy 2,4 milliárd forintot már ki is fizettek a sikeresen pályázóknak.

Megismételték: a jövő a zöldenergiáé, a legnagyobb szennyezők közé tartozó közlekedés zöldítése érdemben előmozdítja a klímavállalások teljesítését. A kormány 30 milliárd forinttal támogatja a hazai vállalkozásokat járműflottájuk környezetbarát korszerűsítésében.

A bejegyzés szerint egy gépkocsira 2,8-4 millió forint állami hozzájárulás juthat, jelentősen csökkentve a belső égésű motoros autók árelőnyét és a nyertesek működtetési-karbantartási költségeit.

A teljes keretösszeg hatvan százalékára futott már be igénylés, a pályázati lehetőség jövő tavaszig nyitva áll a gazdasági társaságok előtt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A minisztérium kiemelte, a program kedvező hatása világosan megmutatkozik a zöld rendszámos járművek hazai statisztikáiban. A tisztán elektromos gépkocsikból már 65 ezer közlekedik Magyarországon, negyedüket idén helyezték forgalomba. A magyar mutatók 2024-ben több hónapban is rekordot döntöttek, minden idők legjobb adata a márciusé (2108), de a júniusi és szeptemberi bővülés is kétezer fölötti volt.

Az Energiaügyi Minisztérium a kizárólag elektromos hajtású autók számának megduplázásával számol 2026-ig. A tiszta és csendes járművekből a várakozások szerint két év múlva akár 120 ezer üzemelhet hazánkban a tárca közleménye szerint.

Címkék:
elektromos autó, minisztérium, hazai, elektromosság, autók, elektromos, elektromos jármű, elektromos töltőállomás, elektromos autó hírek, elektromos autó állami támogatás, elektromobilitás, pályázatok,