Kegyetlen összeomlás a magyar autópiacon: ma már kutyának sem kellenek az egykori slágerkocsik

Pénzcentrum2024. október 17. 09:02

Szeptembertől megszűnt a zöld rendszám és a hozzá kapcsolódó kedvezmények a plug-in hibridek és a növelt hatótávolságú elektromos autók számára, ami jelentős visszaesést eredményezett a forgalomba helyezett járművek számában. A szeptemberi adatok alapján ezeknél az autóknál 98-99 százalékos csökkenés tapasztalható az év első hónapjaihoz képest.

Szeptembertől már nem jár a zöld rendszám és az azzal járó több kedvezmény a plug-in hibrid autóknak és a növelt hatótávolságú (tehát benzinmotort csak generátorként használó) elektromos autóknak, ami látványosan megjelent a statisztikákban is – írja a Totalcar.

Kiderül, hogy az idén szeptemberben növelt hatótávolságú elektromos autóból 13, plug-in hibridből mindössze két darabot helyeztek forgalomba, miközben az év első kilenc hónapjában a növelt hatótávolságúakból havonta átlagosan 668, a plug-in hibridekből pedig 104 darab került az utakra. A múlt évben pedig átlagosan 576 és 145 darabbal zárták az egyes hónapokat ezek az autók. A szeptemberi és az idei havi átlagos adatokat összevetve ez 98 és 99 százalékos visszaesést jelent.

Címkék:
autó, elektromos autó, rendszám, zöld rendszám, hibrid, összeomlás, autók, elektromos, autópiac, elektromos jármű, hibridautó, elektromobilitás,