Ezek a legnépszerűbb luxuskocsik ma Magyarországon: ilyet vezetnek a szupergazdagok

Pénzcentrum2024. október 16. 14:29

Az egyik hazai használtautó-portál szakértője megnézte, hogy 80 millió forintos átlagár felett melyek a legkeresettebb luxusautók. A Mercedes, a Lamborghini és a Porsche mellett még a Bentley és a McLaren fért fel a legfrissebb toplistára. 

Idén szeptember végéig összesen 3 300 telefonos érdeklődést indítottak a 10 legnépszerűbb, 80 millió forintnál is drágább luxusautókra a Használtautó.hu adatai szerint. Ezekből jelenleg összesen több mint 200 darab található a portálon. Legmagasabb, csaknem 180 millió forintos átlagáron egy 4 évesnél kicsit idősebb Lamborghini Aventadorral gazdagíthatnánk gyűjteményünket, „legolcsóbban”, 92 millió forintért pedig egy 9-10 hónapos Mercedes-AMG GT-vel tudnánk furikázni.

"Érdekesség, hogy ezen ársáv első 2 helyén SUV-okat láthatunk, viszont a lista további részében már egyértelműen a szupersportautók dominálnak. Az is kiderült, hogy Magyarországon a Porsche 911 a legnépszerűbb sportautó, de ami ennél sokkal meglepőbb, hogy a magyar vásárlók a Lamborghinit preferálják a legnagyobb rivális Ferrari helyett, amely modelljei csak a top 10-en túl, a 11., 12. és 14. helyen találhatók" – emelte ki Horváth András, a portál autópiaci szakértője.

Címkék:
autó, toplista, magyarország, használt autó, legnépszerűbb, ranglista, porsche, kocsi, mercedes, lamborghini, szupergazdagok, használt, használt kocsi, suv,