Új, giga méretű kocsival rukkolt elő a Tesla: ez azért elég nagyot fog szólni

Pénzcentrum2024. október 15. 12:29

A Tesla a mai napon bevezeti Európában a globálisan a legnépszerűbb termékek közé tartozó Model Y egy új utastér-konfigurációját – a 7 üléses opciót.  

A család, a barátok és minden szükséges csomag- Az 5 üléses Model Y-hoz képest ez az új utastér-konfiguráció egy harmadik sort is kínál két előre néző üléssel, amelyek a lehető legnagyobb csomagtér érdekében síkba lehajthatók. A harmadik sor könnyen hozzáférhető a második üléssor mindkét szélső ülésének háttámláján elhelyezett gombnak köszönhetően. Ha ezt megnyomja, a második sor előrecsúszik és lehajlik, így könnyű a be- és kiszállás. Mivel a harmadik sorban ülő utasok a hátsó ablak alatt foglalnak helyet, kényelmes fejtér áll a rendelkezésükre, és mobileszközeiket is tölthetik két USB-C-aljzatról.  

A 7 üléses Model Y akár 2040 literes csomagteret kínál. Az alapoktól kezdve elektromos járműnek tervezték, így a nagy első motor és a hátsó üzemanyagtartály hiányát kihasználva az elülső csomagtartófedél alatt 117 literes, a harmadik sor mögött pedig 363 literes csomagteret biztosít. Ez azt jelenti, hogy a tulajdonos még akkor is el tud helyezni 2 nagyméretű bőröndöt a csomagtartóban és 2 nagy táskát az elülső csomagtartóban, ha 7 utas foglal helyet kényelmesen az utastérben. A harmadik sort síkba lehajtva pedig 753 liter áll rendelkezésre, így könnyedén elfér a babakocsi, a roller, az összecsukható ágy vagy 850 darab pelenka. Biztos, ami biztos.

Prémium funkciók és ökoszisztéma, megfizethető áron  

A 7 üléses opció kizárólag a Model Y Long Range összkerékhajtású változathoz érhető el. A legmagasabb szintű prémium anyagok, a kényelem, a biztonság és a kapcsolódó funkciók mind a Gigafactory Berlin-Brandenburg gyárunkban készülő, 7 üléses Model Y Long Range összkerékhajtású változat alapfelszereltségének részét képezik.  

Mint minden Tesla jármű, a Model Y Long Range összkerékhajtású, 7 üléses változata is hozzáfér a Tesla Supercharger-töltőhálózatához, amely a világ legnagyobb és legmegbízhatóbb ultragyors töltőhálózata. Az 533 km-es WLTP-hatótávolsággal (565 km becsült hatótávolsággal standard 19"-os kerekekkel) és a nagy teljesítményű hajtáslánccal együtt ez biztosítja, hogy a családi kirándulásokon rövidebb időre kelljen megállniuk tölteni, és hogy több kilométert kapjon minden forintért, amelyet a töltésre költ.  

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Model Y emellett sokkal megfizethetőbb, mint azt legtöbben gondolják – Az ösztönzőket, az üzemanyag-megtakarítást és a minimális karbantartást is beleszámítva a Model Y fenntartási költségei a tömeggyártású – kevésbé prémium minőségű – járművekéhez közelítenek. Még ebben a negyedévben átadjuk Európában az első Model Y Long Range összkerékhajtású, 7 üléses járműveket az ügyfeleknek.  

Címkék:
autó, modell, tesla, nagycsalád, nagycsaládos,