Elkezdődött, durván bezuhant ezeknek a használt kocsiknak az ára itthon: nem csoda, hogy kapkodnak utánuk

Pénzcentrum2024. október 1. 14:33

Egy év alatt jelentősen csökkent a használt elektromos autók átlagára, ennek köszönhetően pedig az sem meglepő, hogy több mint másfélszeresére nőtt a legnépszerűbb modellekkel kapcsolatos érdeklődések száma is.

A2023 és 2024 szeptembere között összesen 96 ezer telefonos érdeklődést indítottak a 10 legnépszerűbb elektromos autó kapcsán, ami több mint másfélszeres növekedés az azt megelőző év adataihoz képest a Használtautó.hu adatai szerint.

Ennek legfőbb oka a drasztikus árcsökkenés: a népszerűségi rangsort vezető BMW i3-asnak például több mint 2,5 millió, egy Nissan Leafnek megközelítőleg 1,5 millió, egy Tesla Model 3-nak pedig több mint 5 millió forinttal csökkent ez idő alatt az átlagára!

Az áresés az új autók piacán tapasztalható keresletcsökkenéssel és a vámháborúval is összefüggésben van, de az egyértelműen látható, hogy immár a használtpiacra begyűrűzve az érdeklődők számára is komoly hatással volt

 – mondta Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az pedig az adatok alapján külön kiemelendő, hogy a legfrissebb top 10-ben átlagosan 3 évesnél alig idősebb használt autókról van szó, amikből összesen most mintegy 10 ezer darab, vagyis az előző évhez képest 25%-kal nagyobb kínálat található a portálon.

Címkék:
autó, elektromos autó, legnépszerűbb, millió, használtautó, elektromos, használt,