Több tízezer tűzveszélyes autót hív vissza a BYD: két slágermodell is érintett

Pénzcentrum2024. szeptember 30. 15:15

Közel 97 000 elektromos járművet hív vissza a BYD egy gyártási hiba miatt, amely a kormányvezérlő egységet érinti, és tűzveszélyes lehet.

BYD tájékoztatta a kínai szabályozót, hogy közel 97 000 elektromos járművet hív vissza egy gyártási hiba miatt, amely a kormányvezérlő egységet érinti, és tűzveszélyes lehet – írja a Reuters.

A kínai autógyártó a Dolphin és Yuan Plus modelleket hívja vissza, amelyeket Kínában 2022 novembere és 2023 decembere között gyártottak, a Kínai Állami Piacfelügyeleti Hivatal (SAMR) szerint.

A vállalat arra kéri majd kereskedőit, hogy javítsák meg a visszahívott autókat. A közlemény nem részletezte, hogy az érintett járművek közül exportáltak-e. A Dolphin és a Yuan Plus volt a BYD két legkelendőbb modellje 2023-ban, amelyek együttesen a vállalat éves eladásainak 26%-át tették ki, ami összesen 3 millió autót jelentett.

A visszahívás ritkának számít a BYD teljesen elektromos és plug-in hibrid autói esetében - jegyzi meg a portál. 2022-ben egy kis tétel Tang plug-in hibridet hívtak vissza egy akkumulátorcsomag hibája miatt, amely tüzet okozhatott.

Címkék:
autó, kínai, elektromos autó, hiba, termékvisszahívás, visszahívás, kína, elektromos, kínai autók, BYD,