Kongatja a vészharangot a Mercedes vezérigazgatója: lábon lövi magát Európa?

Pénzcentrum2024. szeptember 23. 16:44

A Mercedes-Benz vezérigazgatója a károsanyag-kibocsátási szabályok enyhítését és az európai versenyképesség fokozását sürgeti egy vasárnap megjelent interjúban - írja a Bloomberg.

Ola Kaellenius, a Mercedes-Benz Group AG vezérigazgatója a Handelsblatt német gazdasági lapnak adott interjújában kifejtette, hogy a vállalat egyetért az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) álláspontjával. Az ACEA sürgős cselekvésre szólít fel a kibocsátási célok kapcsán, amelyek több milliárd eurós bírságot jelenthetnek az iparágnak.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a vásárlói preferenciákat

- nyilatkozta Kaellenius. Véleménye szerint a 2025-re kitűzött CO2-célkitűzések "aligha teljesíthetők", tekintettel arra, hogy a teljesen elektromos autók aránya Európában stagnál.

A vezérigazgató kijelentette, hogy "szinte fenntartás nélkül támogatná" Mario Draghi, az Európai Központi Bank korábbi elnökének nemrégiben készült jelentését az európai versenyképesség javításáról.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az autipar jelenleg több kihívással is szembesül, beleértve a vámokat és a kínai gazdaság gyengülését. A Mercedes csütörtökön profitfigyelmeztetést adott ki, amelyben az ázsiai ország gazdasági nehézségeit jelölte meg fő problémaként.

Kaellenius hangsúlyozta, hogy a stuttgarti székhelyű autógyártó "sínen van" költségcsökkentési terveivel kapcsolatban, hozzátéve, hogy "egyetlen vállalat sem statikus".

Címkék:
európa, európai unió, szabályok, mercedes, károsanyag, versenyképesség,