Új együttműködést jelentett be a Hyundai: ez nagyot fog robbani, csúcsmodellek érkeznek

Pénzcentrum2024. szeptember 13. 16:15

A Hyundai és a General Motors (GM) stratégiai együttműködés jelentett be csütörtökön. A megállapodás célja a költséghatékonyság növelése és a versenyképesség javítása az új járművek, ellátási láncok és technológiák közös fejlesztése révén - jelentette a CNN.

Az autipar jelenleg komoly kihívásokkal néz szembe. A szigorodó károsanyag-kibocsátási előírások miatt a gyártóknak jelentős összegeket kell fordítaniuk az elektromos járművek és akkumulátor-technológiák fejlesztésére. Emellett a kínai autógyártók, különösen az elektromos járművek szegmensében, egyre erősebb versenyt támasztanak olcsó modelljeikkel a nemzetközi piacokon.

A dél-koreai Hyundai és az amerikai GM együttműködése kiterjed a közös termékfejlesztésre, gyártásra és a jövőbeni tiszta energia technológiákra. A tervek szerint belsőégésű, tiszta energiájú, elektromos és hidrogénüzemű járműveken dolgoznak majd közösen. A nem kötelező érvényű keretmegállapodást Euisun Chung, a Hyundai Motor ügyvezető elnöke és Mary Barra, a GM elnök-vezérigazgatója írta alá. 

Célunk, hogy mindkét vállalat méreteit és kreativitását felszabadítsuk, hogy még versenyképesebb járműveket tudjunk gyorsabban és hatékonyabban eljuttatni az ügyfelekhez

- nyilatkozott Barra. A Hyundai Motor a Kiával együtt a világ harmadik legnagyobb autógyártója az eladások alapján, míg a GM jelenleg Amerika legnagyobb autógyártója. Chung szerint "Ez a partnerség lehetővé teszi a Hyundai Motor és a GM számára, hogy értékeljék a versenyképesség növelésének lehetőségeit a kulcsfontosságú piacokon és járműszegmensekben, valamint a költséghatékonyság növelését és a vásárlói értékek erősítését."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az autóparban egyre gyakoribbak az ilyen jellegű együttműködések. Tavaly például a Nissan és a Renault újította meg szövetségét, míg a GM és a Honda egy vezető nélküli fuvarmegosztó cég létrehozásáról állapodott meg Japánban.

Címkék:
autó, autógyártás, együttműködés, hyundai,