Jócskán megdrágulnak az autópálya matricák Magyarországon: itt vannak az új tarifák

Pénzcentrum2024. szeptember 10. 13:35

2025-től jelentős áremelkedés várható a magyar autópályák e-matrica díjaiban. Az új tarifák 2025. január 1-jétől lépnek érvénybe, és bruttó árként, azaz áfával együtt kerülnek felszámításra.

 A 2025-től érvényes autópálya e-matrica díjak 2024-hez képest jelentős emelkedést mutatnak. Az új tarifák 2025. január 1-jétől lépnek életbe, és bruttó árakként, azaz áfával együtt értendők. A változások egy táblázat segítségével könnyen összehasonlíthatók, amely bemutatja a 2024-es és a 2025-ös árakat.

Az árak növekedése különösen érinti azokat, akik rendszeresen használják a magyar autópályákat, hiszen ez nagyobb költségeket jelent a mindennapi közlekedés során. Az áremelés részben az autópályák fenntartási és fejlesztési költségeihez kapcsolódik, és a drágulás mértékét minden autós számára fontos figyelembe venni a jövőbeli tervezés során.

A díjtételek változása jelentős pénzügyi terhet róhat az autópályát gyakran használókra, így az új díjak ismerete alapvető a költséghatékony közlekedés érdekében.

2024-hez képest a személyautóra

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • 1 napos matricáért 170 forinttal
  • 10 napos matricáért 220 forinttal 
  • havi országos matricáért 350 forinttal
  • éves országos matricáért 1 950 forinttal
  • éves vármegye matricáért 230 forinttal

kell többet fizetni.

Címkék:
közlekedés, autópálya, tarifák, áremelkedés, magyar, matrica, díjak,