Ekkor vezeti be önvezető rendszerét Európában a Tesla: elképesztő bejelentést tett Elon Musk

Pénzcentrum2024. szeptember 5. 16:16

Jövőre vezetheti be önvezető rendszerét Európában a Tesla. A cég még nem kapta meg az engedélyeket az FSD európai és kínai bevezetésére, Elon Musk korábban optimistán nyilatkozott, miszerint 2024 végéig várhatóan megérkeznek a szükséges jóváhagyások.

A Tesla bejelentette, hogy "Full Self Driving" (FSD) nevű vezetéstámogató rendszerét 2025 első negyedévében tervezi bevezetni az európai és kínai piacokra. A vállalat közleménye szerint a szolgáltatás elérhetősége a hatósági jóváhagyásoktól függ - írja a CNBC.

Bár a Tesla még nem kapta meg az engedélyeket az FSD európai és kínai bevezetésére, Elon Musk vezérigazgató korábban optimistán nyilatkozott, miszerint 2024 végéig várhatóan megérkeznek a szükséges jóváhagyások.

Az FSD kulcsfontosságú eleme Musk stratégiájának, amely a Teslát a mesterséges intelligencia és az önvezető technológiák irányába kívánja fejleszteni. Fontos megjegyezni, hogy a neve ellenére az FSD nem teszi teljesen önállóvá a járműveket. A sofőröknek továbbra is figyelniük kell az utat, és szükség esetén át kell venniük az irányítást.

A rendszer valójában a már Európában és Kínában elérhető Autopilot vezetéstámogató funkció továbbfejlesztett változata. Kínában a Tesla már évek óta kínálja az FSD technológia korlátozott verzióját. Március 2016 óta ígéri a befektetőknek a teljesen önvezető autók megvalósítását, azonban a műszaki és szabályozási akadályok miatt ezt a célt eddig nem sikerült elérni.

Címkék:
autó, elektromos autó, tesla, önvezető autó, elon musk, tesla motors, önvezető autók,