Máris leáldozott az elektromos autóknak? Újabb óriásmárka fújt visszavonulót

Pénzcentrum2024. szeptember 4. 19:18

A Volvo Cars felülvizsgálja az elektromos járműveire vonatkozó stratégiáját: a svéd autógyártó szerdán bejelentette, hogy módosítja korábbi célkitűzését, miszerint 2030-ra kizárólag elektromos meghajtású járműveket gyártana. Az új stratégia szerint a vállalat palettáján továbbra is megtalálhatjuk majd a hibrid modelleket - jelentette a Reuters.

A döntés hátterében az elektromos autók iránti kereslet lassulása áll, amit a vállalat részben a megfizethető modellek hiányával és a töltőinfrastruktúra lassú kiépülésével magyaráz. A Volvo Cars emellett felkészül a Kínában gyártott elektromos autókra kivetett európai vámok hatásaira is.

Fókuszban a plug-in hibridek

A vállalat közleménye szerint 2030-ra az eladott autók 90-100%-a teljesen elektromos vagy plug-in hibrid modell lesz, míg legfeljebb 10% enyhe hibriddel terveznek. A Volvo Cars hangsúlyozta, hogy a plug-in hibridek kulcsfontosságú szerepet játszanak majd a jövőbeni nyereségnövekedésben.

Határozottan hiszünk abban, hogy az elektromos autózásé a jövő, az azonban világossá vált, hogy az elektromos hajtásra való áttérés nem lineárisan történik, illetve, hogy különböző sebességgel fejlődik a piac és a vásárlóerő

- nyilatkozott a lapnak Jim Rowan vezérigazgató. A vállalat egyúttal "erősebb és stabilabb" kormányzati politikára szólította fel a döntéshozókat az elektromos átállás támogatása érdekében.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Volvo Cars jelenleg három teljesen elektromos modellt forgalmaz: az EX90-et, az EX30-at és az EX40-et. A vállalat korábban azt tervezte, hogy minden évben egy új elektromos autót dob piacra. A bejelentés hatására a Volvo Cars részvényei 7,5%-kal estek a tőzsdén.

Címkék:
autó, elektromos autó, vállalat, volvo, hibrid, autók, elektromos,