Újabb részletek derültek ki a debreceni BMW gyárról, meglepő fordulatot vehet az ügy

Pénzcentrum2024. szeptember 3. 17:44

A BMW Debrecenben építi meg Magyarország és a vállalatcsoport legnagyobb naperőművét, amely 71 futballpályányi területen helyezkedik majd el. A beruházás révén ez lesz az ország legnagyobb ipari naperőműve, amely a gyár energiaigényének több mint negyedét fogja fedezni.

Szijjártó Péter Debrecenben nemrég arról beszélt, hogy a BMW hazánk és egyben a vállalatcsoport legnagyobb naperőművét tervezi felépíteni Debrecenben. Az új gigaprojekt két német vállalat és Debrecen város együttműködésében valósul meg, és hozzájárul a fenntartható energiahasználat növeléséhez az iparban.

Magyarországon az ipar és a közlekedés elektromos átállása és a megújuló energiaforrások, mint a napenergia, egyre nagyobb szerepet kapnak. Az ország napenergia-kapacitása már meghaladja a 6700 megawattot, túlszárnyalva a korábban 2030-ra kitűzött célt. Az ipari szektorban, különösen az autóiparban zajló beruházások jelentős mértékben járulnak hozzá a zöldenergia felhasználásához és a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez.

A külügyminiszter szerint Debrecen a beruházásoknak köszönhetően a közép-európai régió egyik legvonzóbb fejlesztési központjává válhat, ahol nemcsak az autóipar, hanem az infrastruktúra is folyamatosan fejlődik. A BMW és Debrecen együttműködése révén a város tovább erősíti pozícióját, mint az új globális autóipar egyik európai központja.

Címkék:
napelem, gyár, debrecen, autóipar, bmw, naperőmű,