Autópálya matrica lekérdezés: így ellenőrizheted, van-e érvényes megyei autópálya matrica az autódon

Pénzcentrum2024. szeptember 1. 15:03

Sokszor komoly büntetéstől menthet meg az autópálya matrica ellenőrzés. Mutatjuk, hogyan lehet egyszerűen, online megtudni, milyen matrica van kiváltva az autónkra.

Bár sok autós tisztában van matricája érvényességével, előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor nem világos, pontsan milyen pályamatrica van kiváltva az autóra, amelyet vezetünk. Ilyen leggyakrabban akkor fordul elő, ha kölcsönautót, bérautót vagy közösségi használatú járművet vezetünk. De az is simán lehet, hogy egy 10 napos matricát vettünk nyaraláskor, és szeretnénk ellenőrizni, érvényes-e még. Ilyen esetekben fontos tudni, hol és hogyan lehet utánanézni az autópálya-matrica érvényességének.

Autópálya matrica ellenőrzés online

A leggyorsabb módja annak, hogy megtudd, mely utakat használhatod, az interneten keresztül érhető el. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) weboldalán egy külön felületen lehet rendszám alapján lekérdezni az autópálya-matrica érvényességét. Az „E-matrica-lekérdezés indítása” gombra kattintva elérhető a lekérdező felület, ahol nincs szükség regisztrációra; csak az autó rendszámát kell megadni kötőjelek vagy szóközök nélkül. A rendszer ekkor megjeleníti az adott rendszámra érvényes matricák típusát, vásárlási idejét és érvényességét.

Egyéb autópálya matrica ellenőrzési módok

Az autópálya-matrica érvényességét nemcsak online, hanem emailben, telefonon vagy személyesen is ellenőrizhetjük. Emailben a NÚSZ ügyfélszolgálatának címére kell írni, és csak a jármű tulajdonosa vagy üzembentartója kaphat információt, megfelelő dokumentumok mellékelésével - másnak csak meghatalmazás alapján adhatnak ki adatokat. Telefonon a 06-36-587-500-as számon bármikor érdeklődhetünk, míg személyesen a NÚSZ irodáiban van lehetőség az érvényességi idő megismerésére, szükséges dokumentumok bemutatásával - szintén csak a tulajdonos, üzembentartó kaphatja meg az adatokat, vagy a meghatalmazottjuk

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az online lekérdezés azonban mind közül a leggyorsabb, mert azonnal hozzáférhetünk a pályamatricával kapcsolatos információkhoz.

Címkék:
ellenőrzés, autó, autópálya, autópályamatrica, online, matrica, autópályadíj, autópálya matrica, lekérdezés, núsz, autópálya-matrica, autópálya matrica megyei,