Nagy bejelentést tett a Mazda: vadonatúj modell érkezik Európába

Pénzcentrum2024. augusztus 13. 22:03

Kína mellett Európában is forgalmazni fogják a Mazda EZ-6 elektromos szedánt - írja a vezess.hu.  

A Mazda bejelentette, hogy legújabb elektromos szedánját, az EZ-6-ot nem csak Kínában, hanem Európában is forgalmazni fogják. A japán autógyártó kínai leányvállalata, a Changan Mazda fogja gyártani ezt a négyajtós modellt.

Az EZ-6 áprilisi bemutatójakor még nem volt egyértelmű, hogy a jármű elérhető lesz-e Kínán kívül is. A vállalat mai közleménye azonban megerősítette, hogy az európai piacra is bevezetik a modellt, méghozzá már 2024 őszétől kezdődően.

A névválasztás egyértelműen jelzi, hogy az EZ-6 a Mazda6 utódjaként lép színre. Az új modell mind plug-in hibrid, mind tisztán elektromos hajtáslánccal elérhető lesz, bár a pontos műszaki adatokat egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A Mazda szűkszavúan nyilatkozott a jármű méreteiről. Az EZ-6 hosszúsága 4921 mm, szélessége 1890 mm, magassága pedig 1485 mm. A szedán 19 colos kerekekkel rendelkezik, és hátsókerék-meghajtású.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Technológiai szempontból az EZ-6 számos fejlett funkcióval büszkélkedhet. A jármű 2,5-es szintű önvezetésre lesz képes, amelyhez egy nagy teljesítményű Qualcomm processzor, négy nagy felbontású, széles látószögű kamera, valamint tizenkét erős radar nyújt támogatást.

Az új Mazda modell további kiemelkedő tulajdonsága, hogy önállóan vagy távvezérléssel is képes lesz parkolni. Emellett a kiálláskor automatikusan vissza tudja követni a beparkoláskor megtett útvonalat, ami jelentősen megkönnyíti a parkolási manővereket.

 

Címkék:
kínai, modell, japán, járműipar, kína, elektromos, jármű, kínai autók,