Csak erős idegzetűeknek! Brutális karambol a 67-es főúton: mindent rögzített a kamera

Pénzcentrum2024. augusztus 3. 10:45

Mozgó tereléssel végeztek kaszálási munkálatokat a Magyar Közút kaposvári munkatársai a 67-es főúton, amikor egy figyelmetlen sofőr fékezés nélkül rohant bele a külső sávban lévő előjelző autóba. A balesetet rögzítette a forgalomfigyelő kamera, és az erről készült felvételt a társaság Facebook-oldalán is közzétették.

A Magyar Közút közleménye szerint az előírásoknak megfelelően kihelyezték a munkaterület előtt az előjelző táblákat, valamint digitális kijelzőkön is felhívták az autósok figyelmét a terelésre. Ennek ellenére, úgy tűnik, hogy a balesetet okozó sofőr még azt sem vette észre, hogy az előjelző járműveken több jól látható fényjelzés is működött.

A becsapódás következtében az előjelző autó megpördült és nekicsapódott a szalagkorlátnak. Az ütközés hatására totálkáros lett: kiszakadt a bal hátsó tengelye, eldeformálódott az alváza és sérült a platója is. Szerencsére az előjelző jármű sofőrje könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet, saját lábán tudott kiszállni az autóból. Íme az ijesztő felvétel:

Loading...

Az eset kapcsán a Magyar Közút ismételten felhívta az autósok figyelmét arra, hogy mindig figyeljenek oda vezetés közben és vegyék komolyan az előjelző és figyelemfelhívó táblákat.

Címkék:
autó, baleset, sofőr, közút, karambol, kamera, autóbaleset, közúti baleset, közútkezelő, főút, magyar közút,