Óriási akciót villantana Európában a kínai BYD: magyarok is jóval olcsóbban juthatnak elektromos autóhoz?

Pénzcentrum2024. július 31. 15:02

Többéves partnerségre lép az Uber és a BYD. A cél, hogy világszerte 100 000 új elektromos járművet hozzanak forgalomba az Uber platformján. A kínai gyártó elektromos autóit jelentős kedvezménnyel vásárolhatják meg az Uber sofőrjei.

Az Uber Technologies és a kínai BYD autógyártó bejelentette, hogy többéves partnerségre lépnek, melynek célja, hogy világszerte 100 000 új elektromos járművet hozzanak forgalomba az Uber platformján. A kezdeményezés elsőként Európában és Latin-Amerikában indul, de később kiterjed majd a Közel-Keletre, Kanadára, Ausztráliára és Új-Zélandra is - írja a Reuters.

A partnerség keretében a BYD elektromos járműveit kedvező árképzéssel és finanszírozási lehetőségekkel kínálják majd az Uber sofőrjeinek. Ez különösen fontos lépés lehet az elektromos autók elterjedése szempontjából, hiszen az ilyen járművek magas önköltségi ára és a megnövekedett hitelköltségek eddig akadályozták széles körű elterjedésüket.

Az éghajlatváltozással kapcsolatos aggodalmak fokozódása és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló törekvés igényének kielégítésére adott a közlekedési ágazat villamosításának globális ösztönzésének. Az Uber és a BYD közös célja, hogy támogassák ezt az átállást különféle kedvezményekkel, amelyek magukban foglalják a járművek karbantartását, töltését, finanszírozását és lízingelését.

Ha egy Uber-sofőr elektromos járműre vált, akkor akár négyszer annyi emisszió-előnyt is elérhet, mint egy átlagos autós, egyszerűen azért, mert többet van úton

- mondta Dara Khosrowshahi, az Uber vezérigazgatója. A vállalatok azt is bejelentették, hogy együtt fognak dolgozni azon, hogy a BYD önvezető technológiákkal ellátott járműveit integrálják az Uber fuvarmegosztó platformjába. Ez egy újabb lépést jelenthet az autonóm közlekedési megoldások felé.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Emlékezetes, a BYD tavaly megelőzte a Teslát mint a világ legnagyobb elektromos járműgyártóját - Bár Elon Musk vállalata azóta visszaszerezte ezt az első helyet. A Tesla októberben tervezi bemutatni saját robotaxi termékét. Az Uber januárban már közölte együttműködését a Teslával annak érdekében, hogy ösztönözze az elektromos autók használatát sofőrjei körében az Egyesült Államokban.

Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

Címkék:
autó, taxi, kínai, elektromos autó, kedvezmény, uber, elektromos jármű, elektromobilitás, kínai autók, BYD,