Érik az autóipari gigamegállapodás: így tarolná le Magyarországot is a Nissan, a Honda és a Mitsubishi

Pénzcentrum2024. július 29. 21:02

A Mitsubishi Motors tárgyalásokat folytat a Nissan és a Honda tervezett stratégiai partnerségéhez való csatlakozásról.

Hétfőn jelentős emelkedést mutattak a Mitsubishi Motors részvényei, miután a média hírt adott arról, hogy a japán autógyártó tárgyalásokat folytat a Nissan és a Honda tervezett stratégiai partnerségéhez való csatlakozásról. A hír hatására a Mitsubishi részvényei 6,3%-kal emelkedtek a kora délutáni kereskedésben, míg a Nissan és a Honda részvényei is növekedést mutattak: előbbi 2,8%-kal, utóbbi pedig 2,6%-kal - írja a Reuters.

A Nissan és a Honda márciusban közölte, hogy az elektromos járműalkatrészek és az autóipari szoftverplatformok fejlesztése terén kívánnak együttműködni. Az együttműködés célja nem tőkekapcsolat létrehozása, hanem az új technológiák fejlesztésével járó hatalmas költségek csökkentése.

A három autógyártó képviselői egyelőre nem kívántak nyilatkozni az ügyben. A Mitsubishi Motors 34%-ban a Nissan tulajdonában van, és régóta része annak a szövetségnek, amelyet a Nissan és a Renault alkot.

Ebben az összekapcsolódásban legfontosabb területként a szoftverfejlesztést kell kiemelni

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

- írták elemzésükben Goldman Sachs elemzői. Az elemzők szerint mindhárom vállalat profitálhatna abból, ha kihasználnák egymás erőforrásait és tapasztalatait.

Címkék:
autó, megállapodás, autóipar, autógyártás, autópiac, nissan, honda,