Autósok figyelem, nagyobb változás jöhet, mint gondoltuk: átalakul a teljes magyar közlekedési rendszer

Pénzcentrum2024. július 26. 09:36

A miniszter szerint az elmúlt ötven évben rengeteget változott a világ: változtak az utak, az autók, de változtak az emberek is.

Az elmúlt időszakban már többször is beszámoltunk a kormány által tervezett módosításokról a jogosítványszerzéssel kapcsolatban. Lesz olyan is, amit majd sokkal könnyebben lehet megszerezni.

Most az építési és közlekedés miniszter a Facebookon az új KRESZ-szel kapcsolatos munkálatokról posztolt.

Lázár János a bejegyzésében kifejtette, hogy az érvényben lévő KRESZ közel ötvenéves, és a közlekedési szabályrendszer is jelentős átalakításra szorul. Az elmúlt fél évszázadban ugyanis rengeteg változás történt: megváltoztak az utak, az autók, és az emberek is – olvasható a posztban.

Loading...

A bejegyzés szerint nem csupán új jogszabály készül, hanem a következő területeken is változtatásokat terveznek:

  • Hatékonyabbá teszik a szankciórendszert és a közúti ellenőrzési tevékenységet.
  • Felülvizsgálják a közútkezelési szabályrendszert.
  • Korszerűsítik a járművekkel szemben támasztott műszaki elvárásokat, és áttekintik az önvezetéssel kapcsolatos technológiák alkalmazási lehetőségeit.
  • Fejlesztik a képzési és oktatási rendszert, különös tekintettel a gépjárművezető-képzés és vizsgáztatás megújítására.
  • A miniszter szerint fontos, hogy a diákok megismerjék a modern vezetéstámogató rendszereket, és akár szimulátorokon is gyakorolhassanak.
  • Vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a szülőket és hozzátartozókat hogyan lehetne bevonni a gyakorlati oktatásba. A cél az, hogy a friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalok magabiztos és jól használható tudással rendelkezzenek.

Emellett áttekintik a jogosítványszerzés egészségügyi és pszichológiai alkalmassági követelményeit, valamint az utánképzések hatékonyságát, hogy kiszűrjék azokat, akik nem alkalmasak a vezetésre.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"Csak azokat engedjük az utakra, akik képesek biztonságosan közlekedni. A közlekedés közös ügyünk! Ezért olyan szabályrendszert alkotunk, amely garantálja a biztonságot a magyar utakon"

– áll a bejegyzésben.

Címkék:
közlekedés, kresz, jogosítvány, lázár jános, módosítás,