Autósok, figyelem! Erre lehet számítani, sokba fájhat a javíttatás, ha nem vigyázunk

Pénzcentrum2024. július 22. 09:55

Az őzek kezdődő párzása miatt óvatosságra, figyelmesebb közlekedésre hívja fel a figyelmet a következő egy hónap során az Országos Magyar Vadászati Védegylet- írja a 24.hu.

Az autósoknak a következő egy hónapban fokozott figyelemmel kell közlekedniük, ugyanis augusztus közepéig tart az őzek párzási időszaka. Az üzekedés során az őzbakok kergetik a sutákat és versengenek egymással, emiatt gyakrabban jelennek meg a közutakon, akár napközben is.

Magyarországon az őz a legnagyobb egyedszámú és legelterjedtebb nagyvadfaj, így gyakorlatilag az egész ország területén lehet számítani felbukkanásukra a közutakon, ami fokozott balesetveszélyt jelent július második felétől augusztus közepéig. Az évente bekövetkező 7400 nagyvadelütés 78 százalékában őzet gázolnak el, nagy részét éppen az üzekedés idején.

A védegylet azt javasolja az autósoknak, hogy közlekedjenek lassabban a megengedett sebességnél. Ha egy állat átfut a jármű előtt, ne gyorsítsanak, mert valószínűleg egy másik is követni fogja. Amennyiben a vadelütés elkerülhetetlen, vészfékezzenek és készüljenek fel az ütközésre, de ne rántsák el a kormányt, hogy elkerüljék a súlyosabb baleseteket.

Mi alapján választanak a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül?

Sokan az egyetemi tanulmányaik megkezdésével párhuzamosan nyitják meg első lakossági folyószámlájukat, ezért a pénzintézetek rendkívül kedvező ajánlatokat kínálnak az új ügyfeleknek. Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak a családok és a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Create your own user feedback survey

Címkék:
közlekedés, autó, baleset, vadbaleset,