Mol-igazgató az üzemanyagárakról: "ilyen ígéretet nem tettünk a kormánynak"

Pénzcentrum2024. július 11. 08:53

Nem tett ígéretet arra az iparág, hogy a hazai üzemanyag-tarifák átlaga, minden egyéb körülménytől függetlenül, mostantól nem nő a környező államok szintje fölé - mondta Ratatics Péter, aki a Mol csoportszintű fogyasztói szolgáltatásainak ügyvezető igazgatója.

A magyarországi üzemanyagárak most sem haladják meg a térségieket, az iparág pedig nem tett erre vonatkozó, biankó ígéretet a kormánynak - mondta a Népszavának Ratatics Péter, aki a Mol csoportszintű fogyasztói szolgáltatásainak ügyvezető igazgatója, aki a Magyar Ásványolaj Szövetség elnökeként tárgyalt a Nemzetgazdasági Minisztériummal. Kiemelte azt is: július elsejével Horvátországban és Romániában is jelentősen nőtt az üzemanyagok jövedéki adója, emiatt drágult az üzemanyag, de ez még nem látszódott a statisztikában.

Ha a környékbeli adóemelések a statisztikákban is érvényesülnek, nyilvánvalóvá válik, hogy a hazai üzemanyagárak átlaga valójában most sem magasabb a szomszédos államokénál

- magyarázta a szakember, aki szerint hosszabb időtávú árösszevetést kellene alkalmazni, amire a szaktárca nyitottnak mutatkozott.

Úgy vélte, az Eurostat-nyilvántartás frissítése már a héten - egyéb lépés nélkül - megoldja a vitás kérdéseket. 

Olyan ígéretet, avagy megállapodást, hogy a hazai tarifák átlaga, minden egyéb körülménytől függetlenül, mostantól nem nő a környező államok szintje fölé, se szóban, se írásban nem tettünk

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

- húzta alá.

Címlapkép: Szigetváry Zsolt, MTI/MTVA

Címkék:
autó, benzin, üzemanyag, mol, gázolaj, tárgyalás, átlagár, nemzetgazdasági minisztérium,