Komoly bírságot kaphat, aki júliustól itt parkol Budapesten: élesedik a szigor, térképen az érintett területek

Pénzcentrum2024. június 27. 08:32

2024. július 1-től Külső- Józsefvárosban is elindul a Kizárólagos Lakossági Parkolózóna rendszer. Aki megszegi a szabályt, és tiltott időben áll lakossági helyre, az ellen szabálysértési feljelentést tesznek.

A józsefvárosi önkormányzat 2023-ban bevezette a kizárólagos lakossági parkolózónákat (KLP). Elsőként a Palotanegyedben történt meg a változtatás, majd Középső-Józsefváros következett, beleértve a Corvin-, Csarnok-, Losonci-, Magdolna-, Népszínház- és Orczy-negyedeket – számol be a Portfolio.

Júliustól Külső-Józsefváros két negyedében, a Tisztviselőtelepen és a Százados negyedben is elindul a kizárólagos lakossági parkolás, 534 parkolóhellyel.

A KLP-rendszer mindennap 18 és reggel 7 óra között érvényes. A zónákat utcák elején és kereszteződésekben elhelyezett táblák jelzik, a bevezetési időszakban tájékoztató plakátokat is kihelyeznek ezekre az oszlopokra. Az ellenőrzést a Józsefvárosi Közterület-felügyelet végzi, ha pedig valaki illetéktelenül áll lakossági parkolóhelyre az említett időszakban, szabálysértési feljelentést tehetnek ellene az illetékes rendőrkapitányságon. Itt az érintett területek térképe:

Itt a szezon nagy kérdése: hová és miből mennek nyaralni idén nyáron a magyarok?

Nő a magyarok reálkeresete, több az elkölthető pénzük, de nagy kérdés, hogy mindez lecsapódik-e majd a turizmusban. Habár kifejezetten jó szezonra készül az ágazat, a szezon vége még messze van. Most futó turisztikai kérdőívünkben az utazási szokásaikról kérdezzük az olvasóinkat: mennek-e nyaralni idén, ha igen, hová és mennyi pénzt szánnak rá. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum Nagy Utazáskutatását. Köszönjük!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
autó, parkolás, bírság, büntetés, szigorítás, lakosság, parkolási bírság, parkolás budapest, józsefváros,