Fokozottan veszélyes lehet a közlekedés nyáron, erre érdemes figyelnie az autósoknak

Pénzcentrum2024. június 25. 09:30

A nyári szezonban növekszik a forgalom, az útfelújítások pedig torlódásokat okozhatnak. A Magyar Közút Zrt. hasznos tanácsokkal és információkkal látta el az autósokat a biztonságos közlekedés érdekében.

A tanév végeztével megkezdődnek a családi nyaralások, és sokan útnak indulnak. Az autópályákon és mellékutakon egyaránt nő a forgalom, különösen hétvégente. A statisztikák szerint ilyenkor gyakrabban fordul elő a váratlan sebességcsökkenés, és a nyári útfelújítások is gyakoriak, ami tovább növeli a torlódásokat – írja a vezess.hu.

A tapasztalt vezetők jól ismerik ezeket a helyzeteket, ám a jó tanácsok mindig hasznosak lehetnek.

A portál kérdéseire a Magyar Közút Zrt. elmondta, az idei év végéig összesen 34,5 ezer tonna meleg aszfaltot terítenek le, amelynek nagy részét nyáron dolgozzák be a kedvező időjárási körülmények miatt.

Pécsi Norbert, az MK szóvivője arról beszélt, ilyenkor teljes kapacitással működnek az aszfaltkeverő telepek, így gyorsabban haladhatnak a munkálatokkal.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az MK javasolja, hogy az autósok legyenek türelmesek és körültekintőek és figyeljék az aktuális közlekedési információkat a biztonságosabb utazás érdekében.
 

Címkék:
közlekedés, autó, felújítás, biztonság, autópálya, figyelmeztetés, forgalom,