Meghökkentő, ami kiderült a hazai üzemanyagárakról: erről jobb, ha minden magyar autós tud

Pénzcentrum2024. június 21. 10:36

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak, a kormány továbbra is folyamatosan nyomon követi az árak alakulását.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében azt írja: a lakosság a benzin esetében 48 forinttal, míg a gázolaj esetében 41 forinttal tankolhat olcsóbban áprilisi, illetve februári csúcsértékeikhez képest.
A kormány továbbra is folyamatosan nyomon követi és elemzi az üzemanyagárak alakulását.

A Központi Statisztikai Hivatal ma közzétett adatai szerint Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 595 forint volt, azaz 14 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban tapasztalt 609 forintos átlagár. A dízel üzemanyag heti átlagos ára Magyarországon 607 forint volt, ami 1 forinttal került kevesebbe, mint a szomszédos országokban látott 608 forintos átlagár.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a KSH jelentése alapján megállapította, hogy a benzin és a gázolaj esetében is teljesül a kormány elvárása, azaz az üzemanyagárak a szomszédos országok átlagárai alatt vannak. A kormány továbbra is fontosnak tartja az együttműködést az üzemanyagkereskedőkkel, egyszersmind bízik abban, hogy az üzemanyagkereskedők a jövőben is a szomszédos országok átlagának szintjéhez igazítják saját áraikat.

Címkék:
kormány, benzin, tankolás, országok, üzemanyagár, üzemanyagárak, benzin ára,