Itt a friss toplista, ezek most Magyarország kedvenc autói: új modell tarolhat a kereskedésekben?

Szánthó Péter2024. június 4. 13:02

Nem lassít a magyar autópiac, 2024 első 5 hónapjában már 9,5 százalékkal több személygépkocsi állt forgalomba, mint a tavalyi év azonos időszakában. A friss adatokból kiderült, hogy a Suzuki folytatja a menetelést. Azt is megnéztük, melyek most Magyarország kedvenc autói - egy váratlan modell is megjelent a top5-ben.

A májusi adatok szerint 202-ben már 9,5 százalékkal több autó állt forgalomba Magyarországon, mint az előző év első 5 hónapjában.

A Datahouse friss összesítése szerint az elmúlt hónapban 9531 személyautó kapott magyar rendszámot, 3 hónap után először csökkent 10 ezer alá a szám, de még így is mondhatjuk, hogy folytatódik a szárnyalás. 2024-ben eddig 51 611 autó állt forgalomba Magyarországon, ez 2022 óta a legmagasabb szám.

Loading...

A májusi hónapot magasan a Toyota nyerte 1325 forgalomba helyezéssel, a japán márka tudott egyedül 1000 darab feletti számokat hozni. Második a Volkswagen 889 darabbal, harmadik nem sokkal lemaradva a Suzuki 869-el. A Skoda szerezte meg a negyedik helyet 785 forgalomba helyezéssel.

Loading...

Éves összesítésben még mindig a Suzuki viszi a prímet, az első öt hónapban 7446 darab állt belőle forgalomba Magyarországon, második a Toyota 6448 forgalomba helyezéssel, a harmadik helyen a Skoda áll jócskán lemaradva 4642 darab forgalomba helyezett autóval.

Loading...

Ami pedig az értékesítési volumenek változását illeti, az idei első 5 hónapban 2023 hasonló időszakához képest óriásit ment a Nissan, amely 327 százalékkal több autót helyezett forgalomba, mint egy évvel korábban. Emellett a Suzuki a nagy nyertes, amely 96,2 százalékkal tudta növelni forgalomba helyezéseit. A harmadik legjobban a Tesla teljesített, amely a tevalyi számait 69,7 százalékkal múlta felül.

Loading...

A lista másik végén a Ford áll, amely majdnem 39 százalékos csökkenést jelentett, de a Mazda és a Dacia is 20 százaléknál is nagyobb visszaesésben volt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ez most Magyarország kedvenc autója

És akkor nézzük a modellek toplistáját: első helyen a Vitara áll 3776 forgalomba helyezéssel, és vélhetően ez a következő hónapokban is tetemesen növekedni fog, ahogy a kereskedők akciózva kiszórják a készleten maradt, modellváltás előtti darabokat. A második helyen változás történt az előző hónaphoz képest, májusban a Skoda Octavia (2867 db) megelőzte a Suzuki S-Crosst (2738 db).

Loading...

A negyedik helyen tartja magát az új Nissan Nissan Quashqai 1457 forgalomba helyezéssel, ötödik pedig a Toyota Corolla, amelyből az év első öt hónapjában 1441 darab kapott magyar rendszámot.

Címlapkép: europe.nissannews.com

Címkék:
autó, magyarország, toyota, volkswagen, suzuki, autóvásárlás, nissan, skoda, újautó, datahouse, forgalomba helyezés, suzuki vitara, suzuki magyarország,