Autósok, figyelem! 90-ről 110 kilométer/órára emelkedik a sebességhatár

Pénzcentrum2024. május 30. 07:17

A 67-es számú főút Látrány elkerülő szakaszán a megengedett sebességhatár 90-ről 110 kilométer per órára emelkedik, ami gyorsabb utazást tesz lehetővé Kaposvár és az M7-es autópálya között - jelentette be az Építési és Közlekedési Minisztérium. Mindeközben a rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy ezen az útszakaszon is telepíti a VÉDA rendszert.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium bejelentette, hogy a 67-es számú főúton, a Látrány elkerülő kétszer két sávos, 10 km hosszú szakaszán megemelik a megengedett sebességhatárt. Az új rendelet értelmében az autósok május 30-tól, vagy rossz idő esetén május 31-től kezdve már 110 kilométer/óra sebességgel is közlekedhetnek ezen az útszakaszon. Ez jelentős változás, mivel korábban csak 90 kilométer/óra volt a maximális sebességkorlát.

A Lázár János irányítása alatt álló minisztérium tájékoztatása szerint ez a lépés lehetővé teszi a gyorsabb és biztonságosabb közlekedést Kaposvár és az M7-es autópálya között. A döntés hátterében az áll, hogy a Látrány elkerülő szakasz átadása után befejeződtek az átadás-átvételi eljárások és a környezetrendezési munkálatok is, mint például a humuszolás és füvesítés.

A Magyar Közút Nzrt. és az MKIF Zrt. által üzemeltetett infrastruktúra már teljes mértékben integrált üzemelést mutat: működnek az útpálya fölötti információs portálok, meteorológiai állomások és kamerarendszerek is. Az új sebességkorlát érvénybe lépése után eltűnnek a vadveszélyre és a korábbi sebességkorlátot jelző táblák, helyüket pedig az új, 110 kilométer/óra sebességkorlátot jelző táblák veszik át.

Fontos kiemelni, hogy ezzel párhuzamosan aktiválódik a VÉDA automata közlekedés-ellenőrzési rendszer is, amely májustól kezdve rögzíti a közúti szabálysértéseket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címkék:
autó, m7, véda, sebesség, kocsi, autózás, sebességkorlátozás, m7-es, autósok, m7-es autópálya, főút, sebességhatár, véda rendszer,