Mostantól retteghetnek az elektromosautó-gyártók: ezek az új motorok tehetik be a kaput nekik

Pénzcentrum2024. május 28. 11:15

A Toyota új generációs, különböző üzemanyagokkal kompatibilis kompakt motorokat mutatott be, amelyek hozzájárulnak a szigorúbb kibocsátási normák teljesítéséhez és a vállalat értékesítési stratégiájának diverzifikálásához - írja a Reuters.

A Toyota Motor bejelentette új generációs motorjainak fejlesztését, amelyek hibrid és bioüzemanyaggal működő járművekben is alkalmazhatók lesznek. Ez a lépés a vállalat szigorúbb kibocsátási normák elérésére irányuló törekvésének, valamint az elektromos járműveken túlmutató értékesítési stratégia erősítésének a része. A tokiói médiaszemlén a Toyota mellett a Subaru és a Mazda is részt vett, bemutatva a 1,5 literes és a 2,0 literes új motorokat, amelyek kisebb térfogattal és magassággal rendelkeznek az elődeikhez képest.

A három autógyártó közös célja az volt, hogy optimalizálják ezeket a motorokat az elektromos meghajtású egységekkel való integráció érdekében. Az új motorok kompatibilitása alternatív üzemanyagforrásokkal - mint például az e-üzemanyagok és bioüzemanyagok - segíthet csökkenteni a belsőégésű motorok szén-dioxid-kibocsátását.

A Toyota különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ezekkel a kompaktabb motorokkal új lehetőségeket nyisson meg a járművek formatervében. Példaként említették az új 1,5 literes motort, amely 10%-kal kisebb térfogatú és könnyebb az előző generációs 1,5 literes motoroknál. Az új 2,0 literes turbómotor hasonló mértékű javulást ígér a jelenlegi 2,4 literes turbómotorokhoz képest.

Az Európai Unióban tervezett "Euro 7" kibocsátási szabályozás és az új CO2-kibocsátó autók értékesítésének 2035-től történő betiltása miatt az autógyáraknak alkalmazkodniuk kell a szigorodó előírásokhoz. A Toyota ebben az összefüggésben egy "többutas" megközelítést alkalmazva törekszik a szén-dioxid-semlegesség felé vezető úton haladni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A vállalat értékesítésieinek jelentős része továbbra is benzin-elektromos hibridekből áll, míg a plug-in hibridek, üzemanyagcellás és teljesen akkumulátoros elektromos járművek együttesen csak kis részt képviselnek. Akio Toyoda elnök szerint az elektromos meghajtású járművek piaci részesedése nem fogja meghaladni a globális autópiac 30%-át; a fennmaradó részt más típusú hajtáslánccal rendelkező járművek fogják kitölteni.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

Címkék:
elektromos autó, toyota, vállalat, elektromos, elektromos jármű, elektromos autó hírek,