Forradalmi modellt készül piacra dobni a Suzuki: óriási sikere lehet, ha jól árazzák be

Pénzcentrum2024. május 28. 16:14

A Suzuki szeretné újraéleszteni a Choinori robogóját, immár elektromos meghajtással.

A Suzuki szeretné újraéleszteni a Choinori robogóját, amely elektromos meghajtással hamarosan visszatérhet a piacra. A Blikk szerint a szabadalmi dokumentumokból azonban nem derült ki sok információ. A titokzatos rajzok kevés részletet árulnak el, így például egyelőre nem ismert, hogy milyen teljesítménnyel rendelkezik majd a Suzuki elektromos robogója, illetve mekkora lesz a jármű maximális hatótávolsága és tömege. A 2003-as hagyományos Choinorit 2 lóerős benzinmotor hajtotta, és mindössze 43 kilogrammot nyomott.

Ami biztos, hogy a Suzuki megoldotta az elektromos robogóknál gyakori problémát: a nehéz akkumulátorok eltávolítását és feltöltését. A japán cég egy ötletes rendszert dolgozott ki, amely lehetővé teszi az ülés alatt tárolt akkumulátorok egyszerű kihúzását egy fogantyú segítségével, így könnyen elvihetők a töltőponthoz. Speciális vezetőcsapok segítik az akkumulátorok kivételét és visszahelyezését.

Egyelőre nem tudni, hogy a Suzuki mikor és milyen áron dobja piacra az elektromos Choinorit, mivel a vállalat erről még nem tett nyilatkozatot. Ha azonban sikerül alacsonyan tartani az árát, úttörő megoldás lehet a kétkerekű járművek piacán.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
autó, robogó, suzuki, elektromos, elektromos jármű, elektromobilitás,