Megszólalt Nagy Márton: hamarosan hatalmas támogatás jöhet az elektromos autókra

MTI2024. május 21. 19:25

Minden együttműködés újabb siker a magyar gazdaság számára, mert Magyarország szeretné tovább erősíteni szerepét gazdasági találkozási pontként, és szeretné elérni, hogy itt kapcsolódjon össze a keleti és nyugati tőke, illetve a hightech technológia - mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten.

Egy sajtóeseményen jelentette be Nagy Márton, hogy hamarosan javaslatot tesznek egy olyan program bevezetésére, mely ösztönözni fogja az elektromos autók vásárlását.

A miniszter hangsúlyozta: az elektromosautó- és járműipar fejlesztése nem véletlen, az elektromos autózás jelenti Európa jövőjét, és meghatározó szerep jut az autóipari innovatív megoldásoknak, valamint a nemzetközi együttműködésnek.

- közölte Nagy Márton. Hozzátette, hogy az akciótervet júliusban mutatják be, illetve ismertetik meg az uniós tagállamokkal.
   

Címkék:
támogatás, elektromos autó, autózás, elektromosság, elektromos, miniszter, elektromos jármű, elektromos autó hírek, elektromos autó állami támogatás, elektromobilitás,