Kimondták az igazságot: elég hamar befuccsolhatnak a kínai akkugyárak Magyarországon, ebből még baj lehet

Pénzcentrum2024. május 19. 10:56

Az elektromos autózás nyugat-európai tervei akadoznak, és jelenleg inkább életstílusnak tekinthető, mintsem széleskörű közlekedési megoldásnak, mivel a töltőinfrastruktúra fejlettsége jelentős különbségeket mutat Európa-szerte – fogalmazta meg véleményét Krepsz Zoltán, Az Autó szaklap főszerkesztő-helyettese.

Nyugat-Európában az elektromos autózás tervei akadályokba ütköznek, és jelenleg úgy tűnik, hogy ez a technológia csak kevesek számára elérhető luxus marad, ami szűkíti a potenciális piacot - hangzott el az InfoRádióban Az Autó szaklap főszerkesztő-helyettesétől, Krepsz Zoltántól. A szakértő szerint az elektromos járművek használata jelenleg inkább egy életmód, mintsem egy általános közlekedési megoldás. Kiemelte, hogy bár Skandináviában, Németországban és Ausztriában valamivel fejlettebb a töltőinfrastruktúra, még ott is gátolja az elektromos autók elterjedését a magas vételár.

Az Európai Unió célja, hogy 2035-től betiltsa az új benzines és dízelautók értékesítését annak érdekében, hogy 2050-re a közlekedési szektor szén-dioxid-kibocsátása nullára csökkenjen. Ez a rendelkezés nem vonatkozik a már forgalomban lévő járművekre is. A járműiparban már régóta folyik az elektrifikáció felé való elmozdulás, de Krepsz szerint tapasztalható némi visszaesés is. Megemlítette, hogy a prémium kategória néhány német gyártójánál nem külön elektromos modellek gyártása zajlik, hanem meglévő modellek fejlesztése történik akkumulátormeghajtású változatra.

Aggodalmát fejezte ki afelől is, hogy a Magyarországon gyártott akkumulátorok iránti kereslet Németországban nem lesz olyan erős, mint korábban várták.

Az Egyesült Államok tervezett intézkedéseiről is beszámolt, miszerint 100%-os védővámot vetnének ki a kínai elektromos autók importjára annak érdekében, hogy megvédjék saját járműiparukat. Nem tartja kizártnak azt sem, hogy az EU lazítani fog a 2035-ös határidőn tekintettel arra, hogy jelenleg nehézségekbe ütközik az újonnan fejlesztett elektromos autók piacra dobása.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

El fogunk jutni odáig, hogy az autózás ismét csak a gazdagok privilégiuma lesz

- fogalmazott, utalva arra, hogy az árak fenntartása és az infrastruktúra kiépítése olyan mértékű befektetést igényelne, amelyet rövid távon nehéz lenne megvalósítani.

Címkék:
autó, kínai, akkumulátor, elektromos autó, autózás, autók, elektromos, elektromos jármű, elektromos töltőállomás, elektromobilitás,