Itt a fájdalmas bejelentés: újabb legendás sportautót ér el a hibridesítés, ez is elektromos motort kap

Pénzcentrum2024. május 14. 06:30

A Porsche május 28-án online eseményen mutatja be a hibrid 911-es modellt, amely jelentős fejlesztésnek számít a sportautók ikonikus sorozatában, előmozdítva az elektromos motorok integrálását a magas teljesítményű járművekbe anélkül, hogy feláldoznák az üzemanyag-hatékonyságot vagy a dinamikus vezetési élményt.

A Porsche egy jelentős változást tervez bevezetni a 911-es modelljében, amely most először jelenik meg hibrid változatban. Az új modellt május 28-án egy online esemény keretében mutatják be. A mostani fejlesztés fontos mérföldkőnek számít a sportautó evolúciójában és az elektromos motorok elterjedésében.

A hibrid technológia alkalmazása növeli az üzemanyag-hatékonyságot anélkül, hogy csökkenne a teljesítmény. A Porsche már korábban is piacra dobott plug-in hibrid modelleket, mint például a Cayenne e-Hybrid SUV-t és a Panamera e-Hybrid négyajtós autót. Azonban a 911-es hibrid verziójának bemutatása új korszakot jelöl a márka történetében - számol be a CNN

A 911-es modell ikonikus státuszát tekintve, melyet erőteljes benzinmotorja határoz meg, ez a lépés különösen jelentős. A Porsche bár több SUV-t értékesít manapság, mint sportautót, a 911-es továbbra is kulcsfontosságú modellje marad. A márka elektromos járműveinek kínálata között szerepel a Taycan és az új Macan Electric SUV, de hangsúlyozták, hogy a 911-es lesz az utolsó modell, amely teljesen elektromos meghajtásra vált.

Az új hibrid 911-es már több mint 3 millió kilométeres tesztelést teljesített különféle éghajlati viszonyok között. A pontos műszaki részleteket még nem tették közzé, így egyelőre nem világos, hogy ez az autó konnektoros hibrid lesz-e vagy sem. Ám ismert tény, hogy ez a változat gyorsabb lesz, mint az aktuális benzines verzió.

Egy tesztpilóta szerint a hibrid változat 7 perc 17 másodperc alatt teljesítette a Nürburgring Nordschleife versenypályát, ami jelentős javulást jelent.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Jörg Bergmeister nyilatkozata szerint az autó nagyobb tapadást és nagyobb teljesítményt nyújt az elektromos rásegítésnek köszönhetően. Az első modellt 1963-ban mutatták be és egy évvel később kezdtek el gyártani - ez erősítette meg Porsche pozícióját mint innovatív autógyártót.

A Porsche története során mindig kiemelkedett innovációival és formatervezésével. A Volkswagen Bogárhoz hasonló hátsó motor elrendezése és Ferry Porsche által tervezett könnycsepp alakú forma meghatározta mind a 356-os mind pedig későbbi utódja, a 911-es megjelenését. Az új hibrid változat bemutatása folytatja ezt az innovációs hagyományt anélkül, hogy feladnák azt az egyedi vezetési élményt és formavilágot, amiért generációk óta rajonganak a Porsche iránt.

Címkék:
autó, üzemanyag, elektromos autó, porsche, hibrid, elektromos, elektromos jármű, suv,