Kiszivárgott, átalakul a benzinár-rendszer Magyarországon: drasztikus lépésre készül a Mol

Pénzcentrum2024. május 3. 13:27

Mostantól akár hetente többször is változhat majd az üzemanyagok ára, a Mol az árképzési rendszer megváltoztatására készül.

Az Index birtokába jutott dokumentum alapján a Mol most megváltoztatná az eddigi árazási rendszert. Eddig hetente kétszer lehetett az árakon változtatni és a bejelentést megtenni, de mostantól hetente többször is lenne erre lehetőség. A Mol szerint a cél az, hogy rugalmasabban tudjon alkalmazkodni a folyamatosan változó világpiaci helyzethez.

Az olajipari cég indoklása szerint a heti többszöri árazás következtében a piac volatilis mozgását gyorsabban tudja követni a Mol, kereskedelmi partnereik pedig a korábbinál aktuálisabb, a mindenkori piaci viszonyokat jobban tükröző áron vásárolhatják meg az üzemanyagot. Az azonban csak egy lehetőség, hogy a Mol hetente több alkalommal dönt majd az üzemanyagok áráról, az újfajta, többszöri ármeghatározás nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden héten többször változni is fog az üzemanyagok nagykereskedelmi ára.

A bejelentésnek ahhoz lehet köze, hogy Orbán Viktor ma reggel bejelentette: azt kérik a benzinkereskedőktől, hogy a szomszédos országok átlagárához igazítsák a benzinárakat.

címlapi kép: Róka László, MTI/MTVA 

Címkék:
autó, mol, benzinár, rendszer, benzináremelés, mol csoport, benzin ára, mol nyrt,