Kuponos nyaralás: tényleg megéri?

2012. július 17. 11:37

A közösségi vásárló oldalak szinte berobbantak Magyarországra az elmúlt 2 évben, és egyre nagyobb teret hódítanak maguknak. A legnagyobb közvetlen eléréssel rendelkező kuponos/bónuszos cég, a Kupon Világ egy év alatt összesen 3,2 milliárd forintot spórolt meg a vásárlók számára  - mondta el egy keddi sajtó-háttérbeszélgetésen Shehryar Piracha, a cég alapítója és ügyvezető igazgatója. A legnagyobb bevétel az utazásokból jön.

A Kupon Világ szakértői a modern kori kuponos vásárlási modell alapvetésének azt tartják, hogy segít elhozni az online marketing eszköztárát a helyi vállalkozásoknak a közösségi média csatornáin keresztül felkínált vonzó ajánlatokkal. A nemzetközi színtéren ugyanakkor a kuponos modell többféle változatát láthatjuk, a jellemzően szolgáltatásokat kínáló Groupon mellett a szintén amerikai, és elsősorban divatcikkeket akciós áron adó Gilt-en át a bankkártya-használati adatokra alapozó Bloomspot-ig, de speciálisan élelmiszerre fókuszáló szolgáltató is működik (Val-Pak).

Európai cégcsoport
A magyar Kupon Világ mögött Közép-Kelet Európa legnagyobb kuponos vállalkozása, a Rebate Networks áll, amely a régióban 8 országban van jelen, és a 40 milliós online közösség 70 százalékát eléri.

A magyar kuponos/bónuszos piac egyik legnagyobb szereplőjének ügyvezetője  - aki korábban a világ legnagyobb kuponos cégénél, a Grouponnál dolgozott- elmondta, hogy a cég napi hírlevelét 900 ezren kapják, ez a legnagyobb közvetlen elérést jelenti Magyarországon. Az ügyvezető szerint a kuponos marketing hatékonyságát az jelenti, ha a vásárlók visszatérnek, illetve a kuponok értékénél többet költenek az egyes elfogadóhelyeken.

A magyar piac jelenleg két nagy szereplő, a Kupon Világ és a Bónusz Brigád által uralt, a két szolgáltató fej-fej mellett halad - a május-június hónap (elsősorban az utazási ajánlatok miatt) kiemelten fontos a verseny szempontjából.
A Kupon Világnál is kiemelt jelentőségű a turizmus: a bevételek 42 százaléka utazási kuponokból származik, második helyen az egészséghez kapcsolódó szolgáltatások állnak 22 százalékkal.

Shehryar Piracha kiemelte: a partnerek a Kupon Világnál is minőségi ellenőrzésen esnek át, a vevő elégedetlensége esetén pénzvisszafizetési garanciát nyújtanak. Példaként egy szicíliai nyaralást említett, ahol a vevő nem volt megelégedve a szálloda szolgáltatásaival, ezért Budapestről újraszervezték a nyaralást, fizetve az új szálloda és az utazás költségeit is. A szolgáltatók jelentős része az első kampány után is visszatér, a Kupon Világ szakértői szerint ez mutatja azt is, hogy az elfogadóhelyeknek is megéri a kuponos/bónuszos modell alkalmazása.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az ügyvezető a Pénzcentrum.hu kérdésére elmondta: a legkedveltebb kuponos desztinációk a Balatonnál vannak, de kedveltek a fürdővárosokban levő szállodai partnerek is, különösen, ha valamilyen speciális szolgáltatást, például wellness-t is adnak a csomagban. A külföldi utakból elsősorban a könnyen megközelíthető, közeli országokat (Csehország, Olaszország) kedvelik a vevők.

Az ügyvezető a legfontosabb fejlődésnek azt tartja, hogy az online vásárláson belül megnövekedett a kártyás fizetések aránya, a vásárlók bizalmi szintje is fejlődik, nyitottabbak a kártyás vásárlások iránt. A cégek ezzel együtt elindították a személyre szabott szolgáltatások kínálatát az ügyfelek számára, érdeklődési kör, korábbi vásárlások alapján szelektálva.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 3. szerda
Kornél, Soma
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem