21 °C Budapest

Jön az új magyar üzletlánc első boltja

2011. október 20. 05:17

Október végén nyílik meg az első magyar kézműves nagykereskedés: a budapesti üzletben leginkább kis cégek, családi vállalkozások hazai termelésű, minőségi élelmiszereit árulják majd. Ismét lesz Kézműves Magyar Ízek Vására is.

Új üzletláncot indítanak Magyarországon a Kézműves Magyar Ízek Vására nevű rendezvény szervezői. Az első bolt október végén nyílik Budapest III. kerületében - tudta meg a Pénzcentrum.hu. A budapesti üzletben elsősorban kis cégek, családi vállalkozások hazai termelésű, minőségi élelmiszereit árulják majd.

Pap Krisztián a Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője korábban arról számolt be, hogy a tervek szerint magyar élelmiszereket árusító boltokat nyitnak majd Budapesten kívül az összes megyeszékhelyen - a következő üzlet várhatóan Debrecenben indul majd. A tervek között szerepel, hogy elindítják az internetes kereskedést is, ahol az ország összes részéből és a határon túli termelőktől érkező termékeket is árusítják.

Akik tudatosan keresik a hazait

Felmérések szerint az elmúlt években mérhetővé vált egy olyan - 10 százaléknál még nem nagyobb - szegmens a magyar társadalomban, amely keresi a hazai termékeket, és bizonyos határokig elfogadja ezek magasabb árát, ha érzékel olyan hozzáadott értéket, amely fontos számára.

 


A hozzáadott értékek köre általában a kiemelkedő minőség, az élelmiszerbiztonság, illetve a hazai gazdaság támogatását, illetve ezek kombinációit fedi le. A magyar termékekhez lojális fogyasztás nem elsősorban a jövedelem függvénye, hanem jelentős befolyással bír a nem, az életkor, illetve a végzettség is.

Jó példa, rossz példa

Az elmúlt években több példát is láthattunk áruházláncok részéről arra, hogy tradicionális magyar termékekkel próbáltak piacra lépni. A kevésbé sikeresek közé tartozik például az idén január végén megszűnt Koppány bolthálózat: a tulajdonos azért döntött a bezárás mellett, mert esélytelennek ítéli a multiláncokkal szemben a hazai termelők élet-halál harcát.

Ugyanakkor a legnagyobb láncok is felismerték, hogy komoly erővel bír, ha tradicionális magyar vagy székely termékeket is felvesznek kínálatukba - még ha csak időszakosan is. Láthattunk ilyet az elmúlt időszakban például az Auchan, a Cora, vagy a Tesco kínálatában is. Ugyanakkor például a Magyar Ízek Háza nevű bolt már másfél éve sikeresen üzemel Budapesten, és más szervezetek - például a Hargita Megyei Agrárkamara- is hasonló profilú üzletekkel szándékoznak piacra lépni.

Ismét Kézműves Magyar Ízek Vására

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

November 18-20. között ismét megrendezik a Kézműves Magyar Ízek Vásárát a budapesti Millenárison. A vásár eddig sosem látott kezdeményezés csúcspontja is lesz: hazánkban először, a szervezők a vásárlókkal együtt kóstolóturné keretében keresik Magyarország kedvenc ízeit.

 


A novemberi vásáron a már megismert magyar ízek mellett olyan újdonságokat fedezhetünk fel, mint a vízibivaly szalámi, a faszenes, tufapincében érlelt sajt, vagy a homoki fehérszarvasgombás sárgadinnye lekvár. A több mint 100 termelőnek az első vásárhoz hasonlóan, most sem kell helypénzt fizetnie. A magyar- és az erdélyi termelők mellett idén újdonságként Felvidékről, Szlovéniából és a Vajdaságból is várnak kiállítókat.

A szervezők tájékoztatása szerint a februári Vásáron közel 100 millió forint értékben vásárolt magyar ízeket a 15 ezer látogató, a novemberi rendezvényen is hasonló forgalomra számítanak.

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem