6 °C Budapest

Hatalmas tömeg a magyar boltokban pénteken

Pénzcentrum
2012. február 3. 17:23

Talán keveseknek jut eszébe, hogy a hideg, a hó és a szeles idő miatt nehezebb lesz vásárolni is a következő napokban, hiszen még a közeli boltig sem lehet zord időben csúszkálás mentesen eljutni, szélsőséges viszonyok között pedig kimozdulni sem lehet.

A Pénzcentrum.hu információi szerint több magyar hipermarketben hatalmas tömeg alakult ki péntek délután - még az ilyenkor szokásos hónap eleji, hétvégi nagybevásárláshoz képest is sokkal többen vannak, jelentős sorok alakultak ki a pénztárak előtt.

A vásárlók leginkább a hideg idő és a havazás miatt tartalékolnak, például kenyeret, tejet, cukrot, tojást, konzerveket vásárolnak. Információink szerint egyes üzletekben már most hiány alakult ki például zöldségekből, sok üzletben nagy a torlódás a húspultoknál, felvágottaknál is.

Olvasóriporterünk fotója a soroksári Auchanban készült (Fotó: Varga Judit)

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) tájékoztatása szerint a kereskedők a következőkkel számolnak a nagy havazás előtt:

Az üzletek jelenleg bőséges készletekkel rendelkeznek, de szélsőséges időjárási körülmények között egyes árucikkek pótlása az üzletek polcain akadozhat a nehezebben megközelíthető településeken. A boltosok felkészültek arra, hogy a hosszabban eltartható élelmiszerek jobban fogynak, ezekből tartalékolnak a vásárlók. Az üzletek előtt és a bevásárlóközpontok parkolóiban megpróbálják eltakarítani havat.

Az OKSZ tájékoztatása szerint ügyelni kell arra is, hogy egyes élelmiszereknek, kozmetikumoknak, vegyi áruknak, vagy éppen műszaki cikkeknek árt a fagy. Így például különösen érzékenyek a zöldségek, gyümölcsök (például a banán), a frissáruk java része. A fagyási sérülések egyes esetekben látszanak is, az elszíneződés és az állományváltozás nyomán. A hőtasak nem csak a kihűléstől, hanem a fagytól is óv.

Mire ügyeljen a vásárló?

Célszerű a vásárlás után mielőbb hazavinni és azonnal a meleg lakásba becipelni a megvett árucikkeket, bármiről is legyen szó. A autó csomagtartója nem mindig helyettesíti sem a hűtőszekrényt, sem a melegedőt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Műszaki cikket nem tanácsos a hidegből meleg szobába érve azonnal bekapcsolni, érdemes egy órát várni vele.

Fagyos időkben és kánikulában egyaránt gyorsan, akár egyik napról a másikra változnak a fogyasztói szokások, több tekintetben hasonlóan:

Az elmúlt napokban - a hőmérő higanyszálának zsugorodásával és a nagy havazást, hideget előrevetítő híradások megszaporodásával - már jobban fogytak a tartós élelmiszerek, továbbá a téli holmik és sportszerek.

Van, amit előre megveszünk (például bespájzolunk egyes élelmiszerekből, kánikulában sörből, üdítőből, hóvihar előtt tartós tejből, kenyérből, lisztből, tojásból).

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm