20 °C Budapest
Vintage toned portrait of a young man relaxing in the cafe in Berlin, Kreuzberg, after work or just having a nice time during his city break. He is looking through the window, having a cappuccino, reading the newspapers.

Akkor ez eldőlt: kivonul Magyarországról a népszerű boltlánc, mindent leáraztak, kiárusítanak

2023. július 23. 19:02

Ismét eltelt egy hét, a Pénzcentrumon pedig megannyi érdekes, aktuális, sokakat meghökkentő hírről számoltunk be. A 29. héten számos fontos dolog történt, kivonul például Magyarországról egy sokak által szeretett cipőbolt-lánc, de a sertéshúsimádó magyarokra is rossz világ vár, ha kivezetik az árstopot, ahogy a kertesház-tulajok sem dőlhetnek hátra, durva bírságot akaszthatnak ugyanis a nyakukba. Megtudtuk azt is, hogy sokaknak ténylegesen valós hűtési alternatív otthonra egy mobil klíma, de azt is, hogy Horvátországban ezentúl nem lehetnek fizetős strandok. Emellett persze rengeteg, kifejezetten veszélyes viharról is hírt adtunk, ahogy a károkról is, amiket aztán végül ezek okoztak. Persze a HR-témák sem kerültek partvonalra, bemutattuk többek között, hogy mekkora fizetésért toboroznak takarítókat budapesti iskolák, de azt is, hogy igazából mennyit kereshetnek az úgynevezett „luxusbolti-eladók” Magyarországon.

Kész, vége! Legendás boltlánc vonul ki Magyarországról: elindult a végkiárusítás

Kivonul Magyarországról a Salamander cipőáruház. A cég végleg bezárja az üzleteit, így elkezdték a termékeik végkiárusítását.

300 ezres bírságot kaphatnak a magyar háztulajok: 2023 nyarán már ez is tilos

Immár több mint húsz településen vezettek be vízkorlátozást, ami azt jelenti, hogy a nyári pihenést kertészkedéssel szívesen eltöltő lakosságnak egyelőre más elfoglaltság után kell nézniük. De milyen hatással lesz mindez a magyar kiskertekre, és várható-e, hogy országossá duzzad a vízhiány?

Sírni fognak a sertéshúsimádó magyarok: pár nap, és csillagászati összegből sülhet a rántott hús

Magyarország a világ egyik legnagyobb sertéshúsfogyasztó nemzete. Fejenként a földön a hatodik legtöbb disznóhúst esszük, többet mint 48 kilót. Igen ám, csakhogy az egyik nagy kedvenc sertéscomb már csak pár hétig érhető el ársotopos áron, és ha hihetünk a szakértői jóslatoknak, augusztustól harmadával fog megdrágulni ez a hús. Számításaink szerint ez havonta 2000 forinttal több pénzt húzhat ki egy átlagos magyar zsebéből, miközben egy három tagú családnál már 6000 forint is lehet a veszteség, és akkor a többi árstop végéről nem is beszéltünk. A disznóhús egyébként a világ 29 országában számít a legnépszerűbb húsnak, ennél jóval több országban népszerű a baromfi, illetve a halak és egyéb tengeri herkentyűk.

Itt a friss törvény: betiltják a fizetős strandokat, fizethetnek a szállodák, építkezni sem lehet a part mentén ezután Horvátországban

Horvátországban évek óta téma a fizetős strandok kérdése, mivel az alkotmány kimondja, hogy a tengerpart közkincs, de részletszabályozás eddig nem volt az ügyben. A hatóságok eddig nem tudtak alkotmánysértésért bírságot kiszabni, most viszont elfogadtak egy törvényt, amely egyértelműen megtiltja, hogy bárki pénzt kérjen a strandok használatáért.

Sorra büntetik a magyar autósokat az Adriánál: ezért repkednek a több százezres csekkek

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Horvátország joggal a magyarok kedvenc külföldi nyaralóhelye. Megfizethető déli szomszédunk ugyanis könnyen és egyszerűen megközelíthető is. Az autóval utazóknak azonban fontos néhány dologgal tisztában lenniük. Nem csak az autópályák működnek ugyanis másmilyen módon, mint hazánkban, hanem a közlekedési szabályok is sok esetben eltérőek. Összegyűjtöttük mire érdemes felkészülniük.

Agyad eldobod: ennyi pénzért keresnek takarítókat budapesti iskolákba

Egészen elképesztő álláshirdetésre bukkantunk egy ezzel foglalkozó csoportban. Bár részmunkaidőre is keresnek, a bér kimondottan kevés, még a nyolcórás állás is alig magasabb a minimálbérnél. A KSH adatait megvizsgálva kiderül, hogy a takarítók az egész országban a legrosszabbul fizetett munkaerőnek számítanak. Hol és milyen munkával lehet ennél többet keresni?

Nem csak IT-sként lehet vagyonokat keresni Magyarországon: milliós a fizu, óriási a hiány

10-20 ezerre tehető a mérnökhiány a magyar gazdaságban. Kevesen választják ezt a területet és a magyar közoktatás sem mutatja meg igazán a szakma szépségeit. Az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) elnöke szerint minél korábban, már az óvodában, de legkésőbb az általános iskola alsó tagozatában el kéne kezdeni a pályaorientációt. Ezzel a lányokat is jobban be lehetne vonzani ebbe a továbbra is férfiak által dominált területre, ami hosszú távon a munkerőhiányt is mérsékelhetné. Ábrahám László szerint az egyetemi felvételi követelmények módosítása nem oldja meg a szakemberhiányt, a lemorzsolódást viszont növelheti. Elmondása szerint nem az egyetemek szintjét kéne lejjebb vinni, hanem a középiskolai oktatás minőségét kéne felzárkóztatni.

Így kezdenek új életet az élelmes magyarok: ezzel a húzással 4,5 milliót is kereshetnek 3 hónap alatt

Spanyolország egyik gyönyörű, tengerparti részén Alicante városának környékén jelenleg 38-45 millió forintért lehet venni 3 szobás, 2 fürdőszobás ingatlant. Ezeket ráadásul a turisztikai főszezonban hetente majd 350-400 ezer forintért kis is lehet adni, ami a 3 hónapos intenzív időszak alatt máris 4-4,5 millió forintot hozhat a konyhára, ha siker mindig bérlőt találni rá. Az egész beruházás körülbelül 10 év alatt térülne meg, legalábbis így matekozott az a TikTokker aki videóban mutatta be, milyen házakat is lehet venni ekkora összegből.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm