19 °C Budapest

Új trükk: erre mindenképp figyelj, ha vásárolni indulsz!

2011. február 3. 14:32

Új, trükkös rablásra figyelmeztet a rendőrség: jobb, ha figyelünk erre (is) bevásárlás közben.

A minap sajátos módon rövidítették meg gyanútlan áldozatukat a tolvajok az egyik szegedi bevásárlóközpont közelében.

Két fiatalember ugyanis "véletlenül" nekitolta a vásárlásból hazaigyekvő, és épp telefonáló férfinek bevásárlókocsiját, és miközben sűrű bocsánatkérés közepette érdeklődtek, hogy nem sérült-e meg, észrevétlenül a nyitott kabátja belső zsebéből kiemelték az irattartóját. A sértett már csak otthon vette észre, hogy tárcája már nincs a zsebében.

Trükkös tolvajok a parkolókban

Nem új keletű, mégis figyelemre méltó jelenség az a bűnelkövetési forma, ami leginkább bevásárlóközpontok, nagyáruházak parkolóiban dívik. A gyanútlanul autója csomagtartójába pakoló autós figyelmét elterelik holmi mondvacsinált ürüggyel, miközben a csapatban dolgozó elkövetők egyik tagja lenyúlja a sofőr rendszerint első ülésre bedobott kézitáskáját.

A megelőzés, az abszolút odafigyelés lehet az egyik lehetséges ellenszer, vallják a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei. Hiszen miközben újabb és újabb elkövetői csoportokat fülel le a rendőrség, újabb és újabb elkövetői csoportok tűnnek fel. A rendszerint gyerekkorúakból, fiatalokból, vagy fiatal felnőttekből álló tolvaj csapatok jól megszervezetten, hihetetlen szemfényvesztő módon végzik a dolgukat. Amíg az egyikőjük kórház, vasútállomás, vagy adott esetben másik bevásárló központ felől érdeklődik a gyanútlanul pakolászó autóstól, addig társa már nyitja is első ajtót és viszi az ott hagyott értékeket rejtő táskát.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tavaly több alkalommal fogtak el elkövetői csoportokat a rendőrök, de a legnagyobb igyekezetük ellenére, mintha újra termelődnének. Gyakorlatilag azok az üzletek, elárusítóhelyek, ami előtt tíz-tizenöt parkoló autónál több forgolódik, potenciális célpontok lehetnek. A gyorsan és összehangoltan dolgozók párosok, csoportok a vásárlók figyelmét megtörve, elterelve jutnak könnyedén, nem egyszer több tízezres zsákmányhoz.

A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei ezen közben közleményeikben fokozott óvatosságra, körültekintésre intik az állampolgárokat. Táskát, értékeket, csomagokat senki ne hagyjon őrizetlenül nyitott ajtó mögött. A sértetté válás érdekében szűkíteni kell az elkövetők lehetőségeit, mozgásterét. Ha gyanúsan érdeklődő személyek tűnnének fel a parkolókban, jelezzék a 107-es, 112-es segélyhívó számok bármelyikén! A bűncselekmények megelőzése fokozott odafigyeléssel az állampolgárok részéről és mielőbbi hatékony felderítéssel a bűnüldöző szervek részéről együttesen adhat adekvát választ a jelenség felszámolására.

 

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm