22 °C Budapest

Felfedezik a magyar konyhát a sógorok

2009. szeptember 25. 15:02

Az Ausztriában igen közkedvelt magyar konyha újrafelfedezésének lehetünk tanúi, egyre több étterem vesz fel étlapjára magyaros ízeket tartalmazó ételválasztékot, illetve népszerűek az ausztriai magyar éttermek is.

E trendet igyekszik erősíteni ausztriai tevékenységével a Magyar Turizmus Zrt. - azzal a nem titkolt céllal, - hogy minél több osztrák turistát csábítson a "hasánál fogva" is Magyarországra. Az elmúlt hetekben a legnívósabb osztrák gasztronómiai magazinok újságírói jártak hazánkban, hogy feltárják a meglátogatásra érdemes magyar vendéglátóhelyeket és kuriózumokat.

Az egyik sikeres tanulmányútnak köszönhetően a Genuss Magazin októberi száma négyoldalas exkluzív összeállításban számol majd be magyarországi tapasztalatairól. A rendkívül informatív és bennfentes tapasztalatokkal megírt cikk külön kitér arra, hogy a közelmúltban a magyar turizmus nagy utat tett meg: komoly fejlesztéseknek köszönhetően magas minőségi szolgáltatást képest nyújtani a prémium szegmens számára is.

Az összeállítás Szeged, Budapest, Tokaj és a Balaton körül kalandozva, a kulturális élet sokszínűségét bemutatva ajánlja a környék meghatározó éttermeit az osztrák olvasók figyelmébe. Az igazi ínyencek pedig a mellékelt receptek segítségével készíthetik el például a Gerbeaud-szeletet vagy a magyaros borjúpörköltet. Mint ismeretes, az MT Zrt. ausztriai képviselete az egész éves Ungarn GrossARTig kampánya keretében szeptember hónapban a gasztronómiai értékeink bemutatására helyezte a hangsúlyt.

Az akciósorozat keretében a legjobb osztrák éttermeket tömörítő szövetség tagjai közé tartozó patinás bécsi Bürgerhof kávéház- és étterem egész szeptemberben - az MT Zrt. külképviseletével együttműködésben - magyaros étel-ital kínálattal népszerűsíti a magyar konyhát, miközben a vendégek átfogó képet kaphatnak hazai kulturális és turisztikai attrakciókról is.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm