20 °C Budapest

Mérgezés az új budapesti plázában - Eltűnnek a vásárlók?

2009. november 24. 14:32

Egy, a város életében jelentős beruházás átadást általában nagy várakozás övezi, így volt ez a volt Budai Skála helyén nyíló Allee esetében is, vagy a korábbi években az Arena Plazánál. Az átadás azonban nem feltétlenül sikerül mindig tökéletesen, az Arena esetében például a nyitási ünnepség, s az épület környékének akkori készültségi foka erős kívánnivalót hagyott maga után. Az Alle ezen a téren kitűnőre vizsgázott, s már-már azt hittük, hogy a botrány ezúttal elmarad. De tévedtünk. A nyitást követő alig pár nappal több embert is szén-monoxid mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a bevásárlóközponból, majd másnap ismét mentőt kellett hívni a létesítményhez. Azóta pedig már bombariadó miatt ki kellett üríteni a teljes épületet. De vajon mennyire tekinthetők általánosnak az új épületek átadása körüli problémák? Illetve mennyire sütik rá bélyegüket a plázák forgalmára, a rossz kezdés után mekkora esély van a sikerre?

Az utóbbi időben elég kevés bevásárlóközpont nyitotta meg kapuit Magyarországon, s a rosszul sikerült Aréna megnyitó után, az eltelt hosszú időnek is köszönhetően nagy várakozás előzte meg a volt Budai Skála helyén megnyitó Allee-t. A nyitási ezúttal jól sikerült, alig néhány nap után azonban itt is jelentős problémák ütötték fel a fejüket. Mint ismeretes, gázmérgezés miatt több embert, - a létesítményben található élelmiszerüzlet dolgozóit- kórházba kellett szállítani. Ráadásul az események az azt követő napon megismétlődtek. Összesen 20 ember került kórházba a létesítményből, szerencsére nem súlyos mérgezés miatt, ezért az eseteket követő másnap már mindegyiküket hazaengedték. Ezt követően még egy hét sem telt el, s bombaradó miatt ki kellett üríteni a teljes épületet. Ez utóbbi ugyanakkor nem egyedüli jelenség, az újonnan nyitó létesítmény esetén gyakorta előfordul. Természetesen a nyitás körüli problémák nem tesznek jót egy bevásárlóközpont megítélésének.

De vajon mennyire vetheti vissza az Allee forgalmát egy ilyen negatív körülmény? Az elkövetkező néhány hét a kiskereskedelemi forgalomban kulcsfontosságúnak ígérkezik, hiszen a karácsony előtti szezonban realizálják a boltok forgalmuk jelentős részét. Ilyen szempontból nézve, a hiba kiküszöbölése, illetve a problémákból fakadó hátrányoknak nagyon fontos szerephez juthatnak. De hogy látják a kiskereskedelmi ingatlanpiac szakértői a ház helyzetét, valójában mekkora gondot okoznak a történtek?

 

A cikk folytatódik, kattints!

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm